De rotonde bij Reaal Dronten.
De rotonde bij Reaal Dronten. ©maartenheijenk.nl

VVD: Rotonde bij Reaal Dronten kan alle verkeer op den duur niet aan

Algemeen

DRONTEN - Met de groei van de omliggende wijken kan de rotonde Gildenpenningdreef/Muntmeesterdreef bij voetbalvereniging Reaal Dronten alle verkeer op den duur niet aan. Die overtuiging is Jaap Kodde (VVD) toegedaan.

De fracties van de VVD en de PvdA in de gemeenteraad hebben de verkeerssituatie op deze rotonde al meermalen aangekaart. Ze herhaalden dat donderdag bij de vaststelling van het gemeentelijk verkeer- en vervoerplan.

Er zijn op deze rotonde al maatregelen genomen. Jaap Kodde vroeg om deze nog eens goed onder de loep te nemen. Roelf Raterink (PvdA) erkende dat de rotonde voldoet aan de officiële normen: „Maar de burgers ervaren dat niet altijd zo.” Hij pleitte ervoor om in overleg met bewoners te streven naar veilige situaties.

De West - Gangboord - Copernicuslaan

„Rotondes zoals deze zijn echt onveilig”, aldus Raterink. Hetzelfde geldt volgens hem voor de rotonde De West - Gangboord - Copernicuslaan. Deze laatste rotonde wordt echter al onder handen genomen bij de omlegging van De Zuid naar de achterkant van kerkcentrum Open Hof.

Beide raadsleden kregen geen reactie van wethouder Nico Verlaan (CDA). In opdracht van burgemeester Aat de Jonge beperkte de wethouder zich in zijn beantwoording tot hoofdlijnen.

 Havenplein
Alpina (voorheen Sinke) naar Havenplein: "Centraal gelegen locatie" 17 uur geleden
Afbeelding
Nikki Boon breekt schoolrecords tijdens meerkamp in de VS (11 foto's) 18 uur geleden
Riena Tienkamp, Arjen Gerritsen, Piet Boer en Peter van Bergen (v.l.n.r.).
Route langs vijftien kunst- en cultuurobjecten: "Bekijk het in de Oostrand" 19 uur geleden