Klaas Huisman

Reaal Dronten staat nog op nul punten, maar trainer Carl Aventurin ziet voldoende lichtpuntjes

DRONTEN - Ondanks de tweede nederlaag op rij (1-2 tegen Zwolsche Boys) zag trainer Carl Aventurin van Reaal Dronten vanmiddag voldoende lichtpuntjes.

Reaal Dronten - Zwolsche Boys 1-2 (0-0)

In een ongekend waterballet heeft Reaal Dronten totaal onnodig en uiterst onfortuinlijk met 1-2 verloren van De Zwolsche Boys. Het nieuwe Reaal Dronten onder trainer Carl Aventurin kwam deze wedstrijd verrassend goed voor de dag.

Ondanks deze onnodige 1-2 thuisnederlaag heerst er een optimistische stemming op sportpark De Munten, omdat er enorm veel potentie en doorgroeimogelijkheden in deze selectie zitten. Na afloop fluisterde de voorzitter van Reaal mij in het oor dat handhaving in de derde klasse het hoofddoel is voor dit seizoen om volgend jaar de vruchten te kunnen plukken. Het lijkt erop dat geduld een schone zaak gaat worden op De Munten!

Opstelling Reaal Dronten

Angelo Brink, Brett Eijkelboom, Mark de Ridder, Branko Huiberts, Sedrion Isidora (82e Ihsan Turan), Azad Abdullah (80e Jeremy Santana), Mo Elmorabit, Stefan Wermers (62e Caglayan Kiziler), Adil Elmorabit, Giovanny Wegman, Danny Mol.
Wissels: Doelman Lars Mol, Ihsan Turan, Caglayan Kiziler, Stefan Yu, Jeremy Santana, Lesley Pankl.
Gele kaart: Sedrion Isidora
Geblesseerd: Remco Drenth, Marc Otten, Newzad Abdullah.
Trainers: Carl Aventurin, Martin Hoogendoorn
Teammanager: Richard Mol
Assistent scheidsrechter: Arno van 't Hul.

Een troosteloze aanblik

Vlak voor het begin van deze wedstrijd lag het sportpark er troosteloos en zeer verlaten bij, want een wolkbreuk boven Dronten West had stevig huisgehouden. Het hoofdveld lag er desalniettemin uitstekend bij, maar het is ontzettend jammer en spijtig dat er zo weinig toeschouwers de moeite nemen om Reaal Dronten een hart onder de riem te steken.

De club maakt enorme stappen en een gezonde ontwikkeling door nu ook de jeugdafdeling organisatorisch flink aan de weg timmert. Voorafgaand aan deze wedstrijd hadden de beloften van Reaal Dronten in een aantrekkelijke wedstrijd met 2-1 van vv Oene gewonnen en ging het tweede elftal in een doelpuntrijke wedstrijd met 4-6 onderuit tegen sc Genemuiden.

Nieuwe overdakking

De klussenclub van Reaal Dronten heeft nu voor de kleedkamers een overdakking gerealiseerd waar de trouwe aanhang in alle gezelligheid bij elkaar kan schuilen. Deze overdakking kwam vandaag goed te pas toen de hemelsluizen open gingen en het enige tijd onophoudelijk stevig bleef doorregenen.

Voor ongeveer 50 toeschouwers werd er op een regenachtig en zeer nat sportpark De Munten afgetrapt.

Familie Mol

Voor de vertrekkende elftalleider Richard Mol was dit een zeer memorabele en overgetelijke middag. Voor het eerst zaten zijn beide zonen - aanvaller Danny en reservedoelman Lars Mol - samen bij de selectie, terwijl het voor Richard Mol zijn laatste wedstrijd als teammanager was. Het is nog niet bekend wie hem als teammanager gaat opvolgen.

Stormloop

Zonder grote kansen te creeeren hadden de Zwollenaren in de beginfase het initiatief en het meeste balbezit. Met name over de flanken lieten de Zwolse aanvallers enkele razendsnelle en gevaarlijke acties zien, waarbij het alle hens aan dek was voor de Reaalisten.

Tot aan de 20e minuut werden de Drontenaren teruggedrongen en vastgezet waarna dit ontketende Zwolse offensief ging liggen. Op de backs hadden Brett Eijkelboom en Sedrion Isidora hun handen vol om de rappe behendige Zwolse aanvallers in toom te kunnen houden. De centrale verdedigers Mark de Ridder, Branko Huiberts kregen geen moment rust en moesten diep gaan om de gaten te dichten.

Afgekeurd doelpunt

In deze beginfase verschenen de Reaalisten slechts twee keer voor het vijandelijke doel waarbij er een doelpunt van Adil Elmorabit wegens buitenspel werd afgekeurd. Na een flitsende eentwee tussen de broertjes Elmorabit moest de Zwolse doelman in actie komen om het gevaar te keren waarna de Zwolsche Boys het initiatief weer overnamen.

Met een snelle balcirculatie en vloeiende aanvalsgolven probeerden de Zwolsche Boys een doelpunt te forceren, maar slaagden hier niet in. De Zwollenaren creeerden veel gevaar over de flanken, maar hadden voorin het vizier niet op scherp staan.

Strijd en inzet

Met een gigantische dosis strijd en inzet konden de Reaal verdedigers de listige steekballetjes onderscheppen en onschadelijk maken. Bij Reaal Dronten moest doelman Angelo Brink driemaal in actie komen om pogingen van de Zwollenaren onschadelijk te kunnen maken.

In de 30e minuut kwam Reaal Dronten goed weg toen een voorzet vanaf de linkerflank gevaarlijk voor het doel verscheen en via het been van Reaal verdediger Mark de Ridder tegen de paal afketste.

Twee goede kansen

Gaandeweg ging het Zwolse offensief liggen en kropen de Reaalisten uit hun schulp. De gehele eerste helft loerden de rood zwarte duivels op de snelle counter waarbij Gio Wegman en Azad Abdullah met slimme acties de frontlinie met Adil en Mo Elmorabit zochten.

In de 35e minuut lieten de broertjes Elmorabit een vloeiende eentwee zien waarna Adil Elmorabit op het laatste moment werd onderschept. Kort hierop werd Adil Elmorabit met een splijtende pass door Gio Wegman op avontuur gestuurd, maar de Zwolse doelman greep goed in.

Een corner van Reaal Dronten veroorzaakte een gigantische scrimmage en een flipperkast situatie voor het Zwolse doel waar niemand wist te profiteren. Plotseling wankelde de Zwolse defensie en kreeg Reaal via Stefan Wermers en Adil Elmorabit twee goede mogelijkheden.

Op aangeven van Brett Eijkelboom werd Adil Elmorabit gevonden, maar wederom bracht de Zwolse doelman Danny vd Vegt redding. Met een 0-0 stand gingen we rusten!

Uitbundig sfeertje

Terwijl de regen in een hoog tempo naar beneden kwam begonnen beide teams in dezelfde samenstelling aan de tweede helft. Het publiek zorgde voor een gezellig en uitbundig sfeertje onder de nieuwe afdakking waarna Reaal sterk en opportunistisch voor de dag kwam.

Onder aanvoering Mark de Ridder, Branko Huiberts, Azad Abdullah en Gio Wegman kreeg het geraamte gestalte en werden de Reaalisten in de as sterker. Op de backs lieten Sedrion Isidora en Brett Eijkelboom goede dingen zien. De ijzersterke en spijkerharde verdediger Mark de Ridder ging soms net over het randje maar was deze wedstrijd een rots in de branding in de Reaal verdediging.

In de 50e minuut was er een snelle aanval te zien waarbij een afvallende bal voor de voeten kwam van Mo Elmorabit. Het venijnige schot van Mo Elmorabit zeilde rakelings naast.

Kort hierop lieten Gio Wegman en Adil Elmorabit een mooie aanval zien waarbij de Zwolse doelman moest ingrijpen. De Zwollenaren konden niet meer het snelle voetbal uit de eerste helft laten zien en begonnen nu met hoge diepe ballen hun aanvallers te zoeken.

Excellerende doelman

In de 60e minuut veroorzaakte een Zwolse corner een rommelige onoverzichtelijke scrimmage voor het Reaal doel waar de jeugdige doelman Angelo Brink zijn klasse liet zien. Een afvallende bal werd door Zwollenaar Lodewijk de Vries op zijn pantoffel genomen en vervolgens met een uitstekende reflex door Angelo Brink uit zijn doel geranseld.

Gaandeweg deze wedstrijd ontpopte Angelo Brink zich met enkele meesterlijke reddingen tot de grote held aan Reaal zijde.

Wissels en omzettingen

Trainer Carl Aventurin rook nu bloed en probeerde met omzettingen deze wedstrijd naar zich toe te trekken. Halverwege de tweede helft kwam Charlean Kiziler voor de leeggespeelde Stefan Wermers in de ploeg waardoor de rood zwarten meer op de aanval gingen spelen.

Er waren in deze fase drie kleine kansjes voor Reaal Dronten te zien waarbij de Zwolse doelman in actie moest komen om Charlean Kiziler van het scoren te houden. Een vrije trap van Gio Wegman werd met moeite onschadelijk gemaakt en weggewerkt waarna de Zwollenaren er weer uitkwamen.

Voorsprong Zwolsche Boys

De gehele tweede helft probeerden de Zwollenaren met hoge ballen hun aanvallers te vinden en slaagden hier in de 75e minuut in. In de 75e minuut stond de doelman van Reaal bij een hoge bal iets te ver voor zijn doel waarna Melvin Hofman met een geplaatste kopbal toesloeg voor de 0-1 voorsprong voor de Zwolsche Boys.

Deze onverwachtse achterstand was een enorme domper voor het hardwerkende team van Reaal Dronten. Trainer Carl Aventurin zou nog Jeremy Santana en Ihsan Turan voor Sedrion Isidora en Azad Abdullah in de ploeg brengen en deed nog eens wat omzettingen om het tij te keren.

Tot ieders ontzetting kwamen de Zwolsche Boys in de 85e minuut op een 0-2 voorsprong toen een snelle counter heel subtiel werd uitgespeeld en Lennart Prins van de chaos en wanorde kon profiteren. Als een vlijmscherpe mes glipten Maikel Kroes en Lennart Prins door de Reaal verdediging waarbij Lennart Prins heel subtiel de doelman wist uit te kappen voor de onthutsende en teleurstellende 0-2 voor de boys.

Met de moed der wanhoop

In een hartstochtelijke slotfase probeerde Reaal iets terug te doen. Ondertussen was bij Reaal een zekere Jeremy Santana in de ploeg gekomen. Eens was deze razendsnelle buitenspeler een groot talent bij Asv Dronten waarna hij in Lelystad bij Batavia'90 was neergestreken en ook daar op het tweede plan terecht kwam.

Bij Reaal Dronten hoopt Jeremy Santana een nieuwe start te kunnen maken en weer het plezier in het voetballen terug te krijgen. In de 88e minuut glipte Jeremy Santana op volle snelheid door de Zwolse verdediging waar hij onderuit werd gehaald en de bal op de stip ging. Deze strafschop werd door Charlean Kiziler hard en hoog tegen de touwen geschoten voor de 1-2 aansluitingstreffer.

Er volgde nog een wanhopig slotoffensief van Reaal Dronten waarbij Danny Mol, Branko Huiberts en Charlean Kiziler dreigend voor het doel verschenen, maar de gelijkmaker zou helaas niet meer vallen. Uit een tegenstoot kregen ook de Zwollenaren nog een goede kans waarbij verdediger Mark de Ridder redding op de doellijn bracht.

Eindstand: 1-2
Man of the match bij Reaal Dronten: Angelo Brink

Lichtelijk teleurgesteld

Trainer Carl Aventurin reageerde in eerste instantie lichtelijk teleurgesteld op deze nederlaag, maar had ook veel lichtpuntjes gezien. We liepen in de eerste twintig minuten achter de feiten aan waarna het herstel volgde. Onze backs hadden het moeilijk, maar herstelden zich knap. Dit team werkte hard en verdiend een compliment voor de strijd en inzet.

Vlak voor rust kregen we drie grote kansen en zat het niet mee vervolgde Carl Aventurin. In de tweede helft deden we goed mee en was er meer rust en balans in het team. Die 0-1 viel uiterst ongelukkig en bij de 0-2 werden we er uitgecounterd, maar zelfs daarna gaven we het nog niet op en toonden we mentaliteit en karakter. Dit team heeft veel potentie en hier gaan we keihard aanwerken aldus trainer Carl Aventurin.

Volgende week speelt Reaal een uitwedstrijd bij ESC in Elburg.
Deze verslaggever is er over twee weken weer bij als Reaal thuis speelt tegen vv Oene.