Loofhut op het Redeplein

Algemeen

Aandacht voor het Loofhuttenfeest op het Redeplein Dronten op 5, 6, 7 oktober

Veel Joden over de hele wereld vieren vanaf gisteravond 4 oktober tot woensdagavond 11 oktober weer het jaarlijks Loofhuttenfeest ook wel Soekot genoemd. Hierbij wordt o.a. herdacht dat de Joden veertig jaren lang in hutten door de woestijn omzwierven. Gedurende 7 dagen verblijven, eten en slapen joodse gezinnen in een hut in de tuin of in huis. Ook steeds meer niet-joden vieren dit feest met hen mee, ook in Dronten. Een groep Drontenaren (Beith Tikvah) waaronder joden en niet joden willen dit feest meer bekendheid geven en staan daarom met een loofhut op het Redeplein tijdens het komende feest.

U bent van harte welkom in deze loofhut vanaf donderdagmiddag 5 oktober tot en met zaterdag 7 oktober. U kunt dan kennismaken met dit feest, meer te weten komen over de betekenis ervan, een Hebreeuwse les volgen of een proefles sjofar (ramshoorn) blazen.

Ook op een andere gelegenheid geeft Beith Tikvah aandacht aan het Loofhuttenfeest. Op 11 oktober 2017 spreekt Wim Verwoerd, een van de voorgangers van de Joods-Messiaanse gemeente in Nieuw Lekkerland en auteur van het boek “Op weg naar Babylon”, over het Loofhuttenfeest en de toekomst. Welke aanwijzingen vinden we in het Loofhuttenfeest die verband hebben met de tijd waarin wij nu leven? Heeft dit "Joodse" feest ook betekenis voor christenen en zo ja welke? Kortom wat is de boodschap van Soekot? U bent van harte welkom op 11 oktober a.s. Start 20:00 uur, inloop vanaf 19:30. Adres: Educalaan 25B, Dronten (De Boot). Vrij entrée, collecte ter dekking van de onkosten.

Meer weten? Kijk op www.beith-tikvah.nl