Open huis aan de Noorderbaan 25 in Biddinghuizen.
Open huis aan de Noorderbaan 25 in Biddinghuizen.

Ecowoning aan de Noorderbaan in Biddinghuizen doet mee aan Duurzame Huizen Route

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Maar liefst 745 huiseigenaren openen op de zaterdagen 4 en 11 november de deuren tijdens de vijfde editie van de Nationale Duurzame Huizen Route. Ook de ecowoning van Daniël Vandy aan de Noorderbaan 25 in Biddinghuizen doet mee.

Daniël Vandy is eigenaar van het bedrijf Ecosave. Hij vertelt over de woning: „Het is een ecologisch gebouwde woning met hout en leem, zonnepanelen, houtkachel, composttoiletten, etcetera.” De woning is energieneutraal en bespaart maar liefst 80% water in vergelijking met een reguliere woning.

Enorme variatie

Gerard Simon, organisator van de Duurzame Huizen Route: „Er zijn op 4 en 11 november woningen te bezoeken met een enorme variatie aan duurzame maatregelen. Deze huiseigenaren willen anderen op weg helpen met het verduurzamen van hun woning door kennis en ervaring te delen.”

Steeds meer mensen krijgen het voor elkaar om hun huis zo aan te passen dat de gaskraan dicht kan. Gerard Simon: „Na een bezoek aan een woning duizelt het mensen soms een beetje. Toch helpt het om de verhalen van andere huiseigenaren te horen en met eigen ogen te zien wat er kan.”