Afbeelding

GroenLinks-politicus Cebus Korteweg uit Dronten overleden

Algemeen

DRONTEN - „Tot onze verslagenheid en verdriet bereikte ons vandaag het bericht dat Cebus Korteweg gisteravond na een kort ziekbed is overleden”, meldt Groen Links Dronten, „Onze gedachten en medeleven gaan uit naar Evelien en de kinderen. Cebus was burgercommissielid in Provinciale Staten, bestuursvoorzitter en oud-fractievoorzitter van GroenLinks in Dronten.”

Van 2002 tot 2014 was Korteweg raadslid voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten en sindsdien voorzitter van de afdeling Dronten. Vanaf 2012 was Cebus ook burgercommissielid voor GroenLinks in Provinciale Staten van Flevoland.

Diep getroffen

Simon Miske, fractievoorzitter in Provinciale Staten van Flevoland: „Wij zijn diep getroffen door het plotseling overlijden van Cebus. Hij was een fijne en warme collega. Cebus werd zeer gewaardeerd in Provinciale Staten. We zullen zijn aanwezigheid, kennis en inzicht erg gaan missen”.

„We zijn verslagen, geschokt en verdrietig door de plotselinge en zich zo heftig ontwikkelende ziekte die Cebus heeft overvallen. We verliezen in Cebus een waardevol en gedreven mens. We zullen zijn inbreng en heldere geest zeer missen”, laat het bestuur van GroenLinks Dronten weten.

Voorzitterschap

Het voorzitterschap van GroenLinks Dronten wordt voorlopig waargenomen door Johan Banis en Anna van den Enden. Alida Laurense wordt burgercommissielid in Provinciale Staten Flevoland.

Afbeelding
Vanwege veiligheid éénrichtingsverkeer op De Zoom, Binnendoor en De Poort 22 uur geleden
Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 22 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 23 uur geleden