Universiteit Groningen biedt therapie tegen depressie nu ook in Dronten aan

Algemeen

DRONTEN - Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) onderzoekt hoe preventieve cognitieve therapie werkt bij het voorkomen dat depressie terugkeert. Ook mensen uit Dronten kunnen sinds kort meedoen aan deze studie.

„Ongeveer de helft van de mensen die een depressieve periode doormaakt, valt binnen twee jaar terug in een nieuwe depressie”, weet neurowetenschapper Marie-José van Tol, „Gelukkig is er goed nieuws: de kans om opnieuw depressief te worden is te verminderen met de juiste preventieve aanpak.”

Therapeut in Dronten

„Omdat we nu een therapeut in Dronten startklaar hebben staan om de behandeling aan te bieden, kunnen mensen uit Dronten en omgeving nu ook meedoen aan de studie”, vervolgt Van Tol.

„Wilt u weten of preventieve cognitieve therapie voor u werkt om terugval te voorkomen? Voor dit onderzoek worden nog deelnemers gezocht tussen de 18 en 60 jaar oud, die in de afgelopen vijf jaar minstens twee keer depressieve klachten hebben gehad, en die graag kosteloos de preventieve cognitieve therapie volgen.”

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 17 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 17 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 17 uur geleden