Aat de Jonge: even schudden en de sokken zijn weer schoon.
Aat de Jonge: even schudden en de sokken zijn weer schoon. Wereldwinkel Dronten

Wereldwinkel Dronten: De burgemeester vond zijn sokken lekker ruiken

Algemeen

DRONTEN - Aat de Jonge heeft zaterdag in de Wereldwinkel het startsein gegeven voor de verkoop van het biologische wasmiddel Seepje. De burgemeester waste zijn sokken met het Nepalese wasmiddel. ā€žEn hij vond ze lekker ruikenā€, aldus vrijwilliger Ynskje Bosma.

Seepje kent twee varianten. Er is een vloeibare zeep voor in de wasmachine. en er zijn schillen. ā€žDaarvan doe je er een stuk of vier in een wekpot zoals deze. Je doet je sokken erbij, gaat schudden en dan worden je sokken schoonā€, legt mevrouw Bosma uit.

De natuur doet de was

De burgemeester probeerde de schillen zaterdag. Hij was tevreden over het resultaat. ā€žHet is natuurvriendelijk: de natuur doet de was voor jeā€, zegt Ynskje Bosma, ā€žHet is ideaal voor op vakantie, maar het is ook thuis heel goed, omdat het zo goed is voor het milieu.ā€

Volgens de Wereldwinkel biedt Seepje in Nepal dankzij de verkoop in onder andere Dronten werkgelegenheid aan zestig mensen. Het inpakken wordt daar gedaan door vijftien mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking.

De Wereldwinkel constateerde zaterdag een goede belangstelling: ā€žHet begint al te verkopen.ā€

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 12 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 13 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 13 uur geleden