Arian Zoeten
Arian Zoeten ©maartenheijenk.nl

Arian Zoeten houdt sponsorfietstocht en streeft naar een eigen winkel

Algemeen

DRONTEN - Arian Zoeten uit Dronten gaat fietsen naar Barcelona-Terrassa in Spanje. Hij vertrekt op 2 april vanaf De Meerpaal en hoopt de 2.220 kilometer in 31 dagen af te leggen. Zoeten heeft een sponsoractie verbonden aan zijn fietstocht. Hij hoopt ruim 22.000 euro in te zamen voor twee stichtingen: Mtangani en Opkikker.

Stichting Mtangani uit Dronten probeert de inwoners van het gelijknamige Keniaanse dorp te helpen. Stichting Opkikker uit Almere verrast gezinnen met een langdurig ziek kind met een ‘opkikkerdag'.

Arian Zoeten is sinds drie jaar eigenaar van de eenmanszaak Sitio De Jamon in Spaanse hammen. Na verloop van tijd is dat uitgegroeid naar een compleet assortiment met Spaanse delicatessen. Deze worden verkocht via een webwinkel, markten en proeverijen. Ook is hij catering gaan verzorgen.

Plannen voor een winkel

Inmiddels zijn er serieuze plannen om een ‘echte typische Spaanse winkel’ te openen. „De grootste stap in ons leven, een stap waar goed over is nagedacht”, aldus Zoeten. In die zaak wil hij ook een bescheiden tapasruimte herbergen.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 8 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 9 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 9 uur geleden