Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Ambtenaar krijgt de vrije hand om discutabele locaties van afvalcontainers vast te stellen

Gemeente

DRONTEN - Omdat haast geboden is, mag de manager van de gemeentelijke afdeling Afvalinzameling de locaties van de laatste ondergrondse afvalcontainers vaststellen. „Voorleggen aan het college vergt veel voorbereiding en tijd en is remmend op de voortgang”, zo motiveren B en W dit besluit.?

Over 2,5 maand moeten alle containers in de gemeente Dronten in de grond zitten. Bij de hoogbouw zijn de containers al geplaatst. Momenteel worden de containers geplaatst op de plekken, waartegen geen bezwaren zijn ingediend.

Delegeren aan manager

Wat overblijft zijn de locaties, waartegen wèl bezwaren zijn binnengekomen. De manager afvalverwerking meldde minder dan een week geleden nog, dat de beslissingen hierover ‘in porties’ zouden worden genomen door B en W. Inmiddels heeft het college besloten dit te delegeren aan de ambtenaar.

Aan de bezwaren van bewoners wordt in een aantal gevallen tegemoet gekomen met kleine aanpassingen. Soms waren ook alle omwonenden het eens over de nieuwe locatie. B en W vinden dat deze locaties definitief kunnen worden vastgesteld. De manager gaat de betrokkenen hierover informeren.

Discutabele locaties

Er zijn ook nog locaties ‘waar veel discussie over is en geen consensus in de zienswijzen’. De ambtenaar krijgt hier de vrije hand om in overleg met de bewoners en belanghebbenden de plek precies vast te stellen.

„Het spreekt voor zich dat de afhandeling gericht is op zorgvuldigheid, respect voor de belangen van indiener maar ook derden”, benadrukt het college, „In goede samenspraak zullen veel situaties op een goede wijze kunnen worden opgelost maar er zullen ook enkele situaties overblijven waarbij een zienswijze niet gehonoreerd kan worden.”

Dossier afvalcontainers