Om te overleven moeten bij Reaal Dronten alle neuzen dezelfde kant op

Algemeen

DRONTEN - Reaal Dronten staat na drie wedstrijden nog op nul punten. Zaterdag wacht de thuiswedstrijd tegen VV Oene.

Voorbeschouwing Reaal Dronten - Oene

Aanstaande zaterdagmiddag staat op de sportpark De Munten te Dronten West de wedstrijd Reaal Dronten - vv Oene op het programma.

Hoe hebben de Reaalisten de 6-0 oorwassing bij ESC Elburg verwerkt? De rood zwarte duivels staan na drie wedstrijden puntloos onderaan in de derde klasse.

In deze voorbeschouwing kijken we vooruit naar komende zaterdag, maar staan we ook even stil bij de huidige situatie en nemen we onze tegenstander vv Oene goed onder de loep. Beide teams kwamen nog nooit eerder tegen elkaar in actie.

Ontgoocheling

Op een regenachtige dinsdagochtend in het centrum van Dronten zag ik ineens Reaal-verdediger Mark de Ridder bij de HEMA opduiken. Er volgde een spontane begroeting, maar zijn doffe ogen en ontgoochelde blik zeiden genoeg!

Hij wilde er liever niet meer over praten zei hij, want bijna alle tegendoelpunten in Elburg kwamen uit corners of dode spelmomenten waarbij vooral die grote reus Wim de Vries met vijf doelpunten een hoofdrol zou opeisen. Die tegendoelpunten vielen zo gemakkelijk en we liepen zo ongelooflijk achter de feiten aan, maar laten we er over ophouden en weer vooruit kijken vervolgde Mark de Ridder.

Krachten bundelen

Juist in deze moeilijke fase zullen de Reaalisten de koppen bij elkaar moeten steken en de gezamenlijke krachten moeten bundelen. Ondanks deze tegenslagen is er nog steeds geen man overboord en ligt er een enorme uitdaging in het verschiet om hier sterker uit te komen. Het is dan superbelangrijk om elkaar als team te ondersteunen en een sterke eenheid te vormen.

Vooral bij degradatievoetbal om te overleven zullen alle neuzen dezelfde kant op moeten staan. Een loodzware opgave voor Trainer Carl Aventurin, maar deze trainer heeft de ervaring en persoonlijkheid om deze situatie het hoofd te bieden.

Newzad Zaki Abdullah

Iedereen in het Dronterland kijkt reikhalzend uit naar de comeback van het medisch wonder Newzad Zakaria Abdullah. Ooit was deze magische parel het grote talent bij Asv Dronten toen hij vijf jaar geleden door plotselinge nierfalen met voetbal moest stoppen.

Na een succesvolle niertransplantatie begonnen de ogen van Newzad Abdullah weer te twinkelen en ging hij weer volop bloedje fanatiek sporten en keihard trainen. Vorige week fluisterde Newzad mij toe dat zijn rentree eraan zit te komen en hoe enorm bijzonder dit voor hem zal zijn om na vijf jaar weer op het voetbalveld te staan. Gaan wij de magische parel zaterdag tegen vv Oene in actie zien?

VV Oene

Onze tegenstander vv Oene verloor vorige week nipt met 1-2 van Swift'64 en heeft inmiddels vier punten uit drie wedstrijden. De rood-witten speelden hun eerste wedstrijd met 0-0 gelijk bij Zwolsche Boys en wonnen daarna thuis met 3-0 van ESC Elburg. In de beker waren de Hunnen ook erg succesvol door thuis met 4-2 van SEH Heerde te winnen en uit met 1-3 en 0-4 bij VIOS Vaassen en FC RDC te zegevieren.

De topscorers bij vv Oene zijn op dit moment Wijnand van Eek en Jim Schaap met beiden vijf doelpunten en vlak daarachter zit Jari Schuring met drie doelpunten. Hoofdtrainer Edward Schuring was eerst twee jaar assistent nadat hij het stokje overnam en was hiervoor jeugdtrainer bij vv Epe en het Apeldoornse Robur et Velocitas.

De selectie van vv Oene heeft een gemiddelde leeftijd van 23 jaar oud waaronder drie spelers van 18 en zes spelers van rondom de twintig jaar oud. De oudste speler is de 40 jarige veteraan Michiel vh Einde.

Oergermaanse Hunnen

Het klompendorp Oene ligt onder de rook van Epe en heeft ongeveer 1600 inwoners. De naam Oene stamt af van van de oergermaanse Hunnen of Unen die zich vroeger in het moerassig gebied rondom de IJssel vestigden.

Op 2 oktober 1947 werd in de clubkleuren Rood Wit de voetbalvereniging vv Oene opgericht. Het speelt zijn thuiswedstrijden op het sfeervolle sportpark De Hoge Kamp waar ook een prachtige tribune langs het hoofdveld staat. In de volksmond worden de Hunnen ook wel het Ajax van de Veluwe genoemd omdat het witte tenue met de rode baan identiek is aan die van Ajax.

Deze dorpsclub telt ongeveer 400 leden onderverdeeld in zes seniorenteams, twee damesteams en veertien jeugdteams. Het eerste elftal van vv Oene kwam vanaf 1960 tot en met 1996 in de vierde klasse uit en was daarna vanaf 1996 t/m 2005 een stabiele derdeklasser.

Vanaf 2006 tot op heden schommelen de rood witten tussen de derde en vierde klasse en waren er in 2010, 2013 en 2016 promoties naar de derde klasse te vieren. Vorig seizoen eindigde vv Oene op een 7e plek in de derde klasse C.

Angelo Brink

Het kan weleens een superdruk seizoen gaan worden voor Angelo Brink de jeugdige doelman van Reaal Dronten. Ik ben uiterst gecharmeerd en onder de indruk van het keeperstalent van Angelo Brink en zie deze doelman met de week groeien, maar blijf vooral jezelf doorontwikkelen Angelo. Dit gaat een superdruk seizoen voor deze keeper worden waarbij hij weleens een sleutelrol kan gaan vervullen.

Sinds kort zit in Dronten aan de andere kant van het kanaal een zeer gedegen en uitgebalanceerde keepersschool met de naam The Dutch Goalkeepersacademy. Deze Zwolse keepersschool heeft nu ook in Dronten zijn deuren geopend om talenten als Angelo Brink veel beter te maken.

Trek je stoute schoenen aan en steek trots met Reaal trainingspak het kanaal over Angelo en kijk Eser Elmali eens diep in de ogen, want ik denk dat deze keepersschool jou nog veel beter kan gaan maken zodat jij belangrijke punten voor Reaal gaat pakken.

De wedstrijd Reaal Dronten - vv Oene begint zaterdagmiddag om 15:00 uur op sportpark De Munten te Dronten West. In de loop van zaterdagavond volgt er een uitgebreid wedstrijdverslag.

Programma derde klasse C

  • Reaal Dronten - vv Oene
  • Swift'64 - Zwolsche Boys
  • BAS Biddinghuizen - vv Hattem
  • WZC Wapenveld - SC Rouveen
  • Olympia'28 Hasselt - VEVO Veessen
  • Hatto Heim - ESC Elburg
  • ZAC Zwolle - DSV'61

Klaas Huisman

Video Newzad Abdullah

Vorige winnaars van het Beste Idee van Dronten.
Wat is er donderdag te doen? Beste Idee, Swifterbant-zuid, Whitney Houston 1 uur geleden
Bol Van Staveren is verhuisd.
Nieuwe woningen aan De Noord merken niks van herrie van de Praxis. 2 uur geleden
Marc Jaskulski
Politie publiceert zoekactie voor vermiste Marc Jaskulski (36) 14 uur geleden