Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Dronten krijgt geen zonnepanelen op braakliggende bedrijventerreinen

Gemeente

DRONTEN - Het plaatsen van zonnepanelen op braakliggende bedrijventerreinen heeft geen zin. Het duurt te lang voordat dergelijke weides rendabel zijn en de gemeente zou beperkt worden bij de verkoop van industriegrond.

Op verzoek van de gemeenteraad heeft het gemeentebestuur laten onderzoeken of het mogelijk is om gedeeltes van bijvoorbeeld bedrijventerrein Poort van Dronten te verhuren voor verplaatsbare zonnepanelen.

„Mijn collega Dirk Minne Vis is druk bezig met de verkoop van vierkante meters grond”, zo motiveert wethouder Ton van Amerongen het besluit om hiermee niet verder te gaan, „We hebben gezegd: het is een heel mooi idee, maar gezien de stand van zaken en de economische omstandigheden gaan we het op dit moment niet doen.”

Planologisch mogelijk maken

Wel wil de gemeente planologische maatregelen nemen. „Dus als bedrijven zelf permanent zonnepanelen willen plaatsen, gaan we kijken of we dat mogelijk kunnen maken”, legt de wethouder uit.

Ook hoopt hij dat de provincie Flevoland in het nieuwe omgevingsplan mogelijkheden biedt voor zonnepanelen. Dat zou bijvoorbeeld kunnen op gedeeltes van agrarische terreinen, die voor de boer anders moeilijk rendabel te maken zijn.