'Oma Hommeltje'
'Oma Hommeltje' Fotostudio Wierd

97-jarige ‘oma Hommeltje’ uit Biddinghuizen kan dankzij Joca feestje bijwonen

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Hoewel ze niet in de buurt woont, kon de 97-jarige ‘oma Hommeltje’ uit Biddinghuizen dankzij Vraagelkaar de verjaardag van kleindochter Jessica bijwonen. Zo konden vier generaties vrouwen samen een bijzonder feest vieren.

Oma dreigde aanvankelijk het feest te moeten missen, omdat ze geen vervoer had. Daarom schakelde haar kleindochter Vraagelkaar in. Er kwam direct veel respons, waaronder een reactie van dorpsgenoot Joca (50).

Ik vind haar zo aardig

Joca: „Toen ik het oproepje zag, hoopte ik al dat het 'oma Hommeltje' was die een lift kon gebruiken. Ik zie haar namelijk wel eens in het dorp en vind haar zo aardig.”

Joca bracht nog een verassing mee. Ze kwam namelijk in een heuse cabrio aanrijden. Zo werd het een hele happening voor oma, want naast chauffeur Joca stond er ook een fotograaf klaar. „Het regende, maar geen denken aan dat het regenkapje op zou gaan, want oma wou natuurlijk wel goed op de foto staan”, grapt Jessica.

Het werd uitbundige feest, dat ze niet snel meer vergeet. Jessica: „Dankzij Vraagelkaar kon ik contact leggen met mensen uit oma’s dorp. Op deze manier kun je zelfs op plekken waar je niemand kent toch iets regelen.”

Vraagelkaar

  • Vraagelkaar is een initiatief van Janet Turkstra uit Dronten.
  • Informatie: vraagelkaar.nl.