Wethouder Verlaan (3e van links) bij de vrachtwagen waarmee de containers worden geleegd.
Wethouder Verlaan (3e van links) bij de vrachtwagen waarmee de containers worden geleegd. ©maartenheijenk.nl (archieffoto)

Foutje van de gemeente Dronten: B en W houden tòch laatste woord bij locaties afvalcontainers

Gemeente

DRONTEN - Niet een ambtenaar, maar het college van B en W neemt de beslissingen over de locaties van ondergrondse afvalcontainers. Eerder deze week berichtte de gemeente Dronten dat deze bevoegdheid was gedelegeerd aan een ambtenaar. Dit bericht is inmiddels door de gemeente ingetrokken.

Het door de gemeente gepubliceerde besluit (pdf) van B en W baarde opzien. Het leek de omgekeerde wereld: de locaties waarover geen enkele discussie bestond zijn vastgesteld door B en W, de locaties waartegen bezwaren zijn ingediend zouden worden vastgesteld door een manager. Nico Verlaan trok donderdag het boetekleed aan: het bericht over delegeren was niet het besluit van B en W.

Wethouder is verantwoordelijk

Hoe het in het gemeentehuis mis heeft kunnen gaan, is niet duidelijk. „Er is geen correcte besluitenlijst uitgegaan en daar ben ik verantwoordelijk voor”, erkende wethouder Verlaan. De wethouder zegt dat het wel degelijk het college van B en W is dat de locaties van de ondergrondse containers vaststelt.

Verlaan stelt vast dat het op DeDrontenaar.nl gepubliceerde artikel op basis van de informatie van de gemeente correct was. Hij betreurt de ophef erover: „Ik heb er last van, maar ik kan het niet terugdraaien. Ik kan alleen zeggen: wat gepubliceerd is, is niet ons besluit.”

Dossier afvalcontainers

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 10 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 10 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 11 uur geleden