De informatiedag 'Veilig Fietsen'.
De informatiedag 'Veilig Fietsen'. VVN Dronten

Na vijf jaar eindelijk weer een werkgroep Veilig Verkeer Nederland in Dronten

Algemeen

DRONTEN - De gemeente Dronten heeft het een jaar of vijf zonder Veilig Verkeer Nederland moeten doen. Nadat indertijd het complete afdelingsbestuur opstapte, is het lang stil geweest. Sinds kort is VVN weer actief in Dronten. De herstart is bescheiden, want de werkgroep telt slechts twee leden: Monique Klasen en Gillian Luisman.

Waarom het afdelingsbestuur er indertijd mee gestopt is, daarover hulde secretaris Kees Hermus zich indertijd in stilzwijgen: „Met de reden treden wij liever niet naar buiten.”

Meerdere pogingen

Veilig Verkeer heeft daarna verschillende keren geprobeerd een doorstart te maken. Meermalen werden via de Vrijwilligers Vacaturebank oproepen geplaatst voor nieuwe bestuursleden. Monique Klasen en Gillian Luisman hebben het nu opgepakt.

Monique is VVN-coördinator in Dronten en zij legt de stand van zaken uit: „We zijn een werkgroep, want anders heb je meteen weer een voorzitter, secretaris en penningmeester nodig. Dat wilden we eigenlijk niet. We zijn dus als werkgroep gestart en hoeven de bestuurlijke dingen niet aan te pakken. We kunnen ons echt richten op projecten die we willen gaan doen.”

Eerste activiteit

De informatiedag ‘Veilig Fietsen’ was vrijdag de eerste echte activiteit van het nieuwe VVN Dronten. „We hebben twee weken geleden ook meegewerkt aan de verlichtingsactie bij het station, maar dat was geen eigen activiteit, dat was in samenwerking met de ANWB, de politie, het repaircafé en de Fietsersbond”, aldus Klasen.

Het tweetal kreeg vrijdag positieve reacties van de deelnemende ouderen en gaat daarom enthousiast aan de slag met nieuwe activiteiten. „We zijn maar met z’n tweeën, dus er mogen nog mensen bij komen”, benadrukt de coördinator.