Ilmar Stoop (baan 3) en Ted Ruiter (baan 4) bij de start van de 100 meter vrije slag. Zuiderzeezwemmers

Acht finaleplaatsen en drie keer goud voor Zuiderzeezwemmers

DRONTEN - De Zuiderzeezwemmers hebben tijdens een wedstrijd van het KNZB-circuit in Zwolle acht finaleplaatsen veroverd. Het leverde twee maal brons, drie maal zilver en drie maal goud op.

Verslag Zuiderzeezwemmers:

Met veel plezier nam er zaterdag 14 oktober een aardige groep zwemmers van ZZZ deel aan het eerste deel van het Junioren-Jeugd-Senioren circuit in Zwolle. Zes clubs waren hier vertegenwoordigt met een flink aantal zwemmers.

Er waren heel wat Zuiderzeezwemmers die zich bij de besten wisten te zwemmen. Ook werden er flink wat persoonlijke tijden aangescherpt. Hilde Jonkman wist samen met José Hagting de grootste verbetering neer te zetten, beide dames verbeterden hun 200m rugslag met respectievelijk ruim 10 en 13 seconden, prachtige prestaties.

Finaleplaatsen

Op de eerste vier afstanden in het programma konden zwemmers zich proberen te plaatsen voor de 100m finales die aan het eind van het programma werden gezwommen. De zwemmers van ZZZ gingen er helemaal voor. Dit resulteerde behalve in acht finaleplaatsen ook in acht podiumplaatsen.

Yoren van Aalst die uit kwam in de jongste junioren categorie, behaalde de finale met een prachtig pr en een 2de plaats op de 200m wisselslag van 2.52.05, in de finale zwom hij op de 100m wisselslag een tijd van 1.21.66, wederom goed voor een 2de plaats. Annemarie ten Have behaalde een finale plaats met een 4de plaats op de 200m rugslag in een tijd van 2.49.13, in de finale zette ze daarna op de 100m rugslag een 2de tijd op de klok van 1.15.56.

Hilde Jonkman

Hilde Jonkman zwom een geweldig pr op haar 200m rug in een tijd van 2.35.95, hiermee plaatste ze zich als 4de, in de finale zwom ze zich op de 100m rugslag naar een 3de tijd in 1.11.29 ook een pr. Dagmar Kruik plaatste zich als 3de op de 200m rug in 2.48.89 en wist deze plaats te behouden op haar 100m rug finale race, hier tikte ze aan in 1.16.25.

Ted Ruiter plaatste zich met een prachtig pr op zijn 400m vrijeslag in 4.43.76 voor de 100m vrij finale, hier tikte hij als 2de aan in 59.18. Cynthia Smit won in de voorrondes de 200m rugslag oppermachtig met een tijd van 2.30.67, ook in de finale was zij het snelst, hier liet zij een eindtijd van 1.10.99 noteren.

Danique Stoop

Danique Stoop was het snelst bij de dames senioren op de 200m wisselslag, zij zwom een tijd van 2.27.54, ook in de finale bleef ze de anderen ruim voor met een tijd van 1.06.55.

Op de 400m vrij bij de jeugd was het Ilmar Stoop die de race met een mooie voorsprong won in een prachtig pr van 4.34.80, dit betekende eveneens dat hij het clubrecord wat sinds 2009 op naam van Anton van Zandvoort stond heeft aangescherpt in drie leeftijdscategorieën. Ook op de finale race op de 100m vrijeslag was hij het snelst, hier tikte hij aan in een tijd van 58.32.

Beste klasseringen

In de andere programma’s werd ook super gepresteerd door de Zuiderzeezwemmers, Myrthe Dam werd 2de op de 100m vrijeslag bij de jongste junioren in een tijd van 1.22.89. Bij de dames werden op deze slag de snelste drie plaatsen ingenomen door een Zuiderzeezwemster, Danique stoop won in 1.00.521, Cynthia Smit werd 2de in 1.01.17 en Dagmar Kruik werd 3de in 1.03.90.

Op de 50m vrijeslag werd Yoren van Aalst 3de in een tijd van 32.04 en Arwin Stoop werd bij de senioren heren 3de in 27.33. Op de 50m vlinderslag werd Hilde Jonkman bij de jeugd 3de in een tijd van 35.76 en bij de senioren zette Danique Stoop de snelste tijd van 29.11 neer, Dagmar kruik werd hier 3de in 33.33.

Yoren van Aalst werd 2de op de 100m rug in een pr van 1.18.97. De 100m school werd bij de dames gewonnen door Danique Stoop in een tijd van 1.17.89, op de 50m schoolslag was Ilmar Stoop het snelst in een pr van 34.56 en Arwin Stoop tikte in zijn categorie als eerste aan in een tijd van 32.51. Hilde Jonkman wist de 50m rug te winnen in een tijd van 33.67, Cynthia Smit won in 32.86 en Dagmar Kruik werd hier 2de in 35.42.