Jan den Boer (SP)
Jan den Boer (SP) © Eelco Lindhout

SP gaat zich hard maken voor terugkeer van het schoolzwemmen in Dronten

Sport

DRONTEN - De SP in de gemeenteraad overweegt om met een voorstel te komen voor de terugkeer van het schoolzwemmen in de gemeente Dronten. Fractievoorzitter Jan den Boer wijst op de vele kinderen die verdrinken omdat ze niet kunnen zwemmen.

Het schoolzwemmen is ruim 15 jaar geleden afgeschaft uit bezuinigingsoverwegingen. „Het leren zwemmen is primair een verantwoordelijkheid van de ouders”, vindt het college van B en W. De SP is echter van mening dat het weer kan worden ingesteld, uitsluitend voor kinderen die nog niet kunnen zwemmen.

Vatbaar voor argumenten

De aankondiging van het voorstel werd gedaan bij de bespreking van de begroting. VVD-wethouder Ton van Amerongen wilde er daarom inhoudelijk niet te diep op ingaan: „Het is aan de raad om te bepalen wat ze er in de toekomst mee wil doen. Ik ben wel vatbaar voor uw argumenten.”

Suzanne Stoop (PvdA) wees erop dat het schoolzwemmen weliswaar is afgeschaft voor de basisscholen, maar dat het Almere College haar eerstejaars leerlingen nog wel degelijk in de gelegenheid stelt het zwemdiploma te halen: „Misschien heeft meneer Den Boer iets aan deze informatie.”