Afbeelding
Gloria Vogelaar

Intuïtief schilderen met gekleurde bijenwas

donderdag 19 oktober 2017 0:00

De gekleurde bijenwas is ook wel bekend als wasschilderen of Encaustic painting. Bij deze techniek smelt je de gekleurde bijenwasverf op de zool van een schildersstrijkboutje. In de abstracte afbeeldingen die ontstaan door de vermenging van kleuren en de wijze waarop je de gekleurde bijenwas aanbrengt, zie je in deze tekeningen allerlei vormen/symbolen, die geduid kunnen worden.

De verschillende kleuren bijenwas, controle loslaten, het laten ontstaan van intuïtieve tekeningen, lenen zich uitermate goed voor het ervaren hoe je creativiteit & intuïtiviteit kan combineren.
Tijdens deze workshop word je begeleid in het proces van leren, ontdekken en ervaren wat je met bijenwasschilderen kunt doen.
We beginnen eerst kort met de verschillende technieken, kleur- en materiaalgebruik. Natuurlijk ga je zelf “schilderen” met het Encaustic strijkboutje en bijenwas. Laat je verrassen door de veelzijdigheid en creativiteit!

Kosten: De kosten voor de workshop bedragen € 25,00 per persoon. Dit is inclusief de gebruikte materialen (zoals de gekleurde bijenwas en verschillende formaten speciaal Encaustic karton), koffie & thee. Uiteraard mogen alle mooie werken mee naar huis.

Inschrijving:
E-mail naar gloria@locali.nl om je in te schrijven. Je ontvangt per e-mail een bevestiging van deelname en aanvullende info.

TIP: deze workshop is ook te reserveren op een andere datum & tijdstip voor bijvoorbeeld een gezellige en creatieve vriendinnenavond.

https://www.facebook.com/GloriasEncausticAtelier/