Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Modelspoor Vrienden Dronten

maandag 23 oktober 2017 0:00

DRONTEN - De Modelspoor Vrienden Dronten, (MSVD) houden op vrijdagmiddag 10 en zaterdag 11 november een grote modelspoormanifestatie. In samenwerking met de bibliotheek wordt een
keur aan modelbanen tentoongesteld.

Het evenement wordt vrijdagmiddag om twee uur geopend. Bezoekers van deze dagen kunnen de modelspoorbanen bekijken, bedienen en zelfs meehelpen met het bouwen.

Activiteiten voor de jeugd

„Gedurende dit tweedaags evenement zijn er voor de jeugd volop bouwactiviteiten aanwezig. Zo kan men huisjes maken, een locomotiefloods bouwen en zelfs een wagon voor op het spoor. Ook is er een puzzelspeurtocht en een grabbelton”, aldus MSVD.

Kennismaken

Doel van deze dagen is om de modelspoorhobby in de belangstelling te plaatsen en de jeugd kennis te laten maken met alle handvaardige aspecten van deze vrijetijdsbesteding.

„We geven voorbeelden voor het bouwen van landschappen en het maken van huisjes. Ook kan men zelf ervaren hoe op afstand treinen en wissels worden bediend. Zowel handmatig, met de computer of zelfs met een smartphone.” Ook buiten de Meerpaal is er activiteit in de vorm van de stoomtram van Martin Verbeek.