Klif 18
Klif 18 ©maartenheijenk.nl

Sportwinkel is bij gebruikers Pas van Dronten veel populairder dan sport en cultuur

Algemeen

DRONTEN - De Pas van Dronten van de gemeente Dronten is bedoeld voor de armoedebestrijding. De gemeente wil met de pas deelname aan de maatschappij en aan sportieve en culturele activiteiten bevorderen. In de praktijk staat het kopen van sportkleding echter op nummer één bij de gebruikers van de pas.

Iets kopen met korting bij Klif 18 in winkelcentrum Suydersee. Dat is veruit het meest populair bij de eigenaren van de Pas van Dronten. De winkel staat met 582 transacties op nummer 1 van de plaatsen waar de pas vanaf januari werd gebruikt.

De gemeente stort bij inwoners met een inkomen tot 110% van de bijstandsnorm een tegoed op de Pas van Dronten. Ruim 30% van dat tegoed wordt besteed bij Klif 18.

Gemeente staat op 2

Op de ranglijst staat de gemeente op nummer twee met 557 transacties. Het tegoed wordt via de gemeente besteed aan internetkosten of bij verenigingen die zich nog niet hadden aangesloten bij de Pas van Dronten.

De Meerpaal en Overboord

De Meerpaal (368 transacties) en zwembad Overboord (336) staan op eerbiedige afstand op nummer drie en vier.

De lijst wordt gecompleteerd door Avontura (90), Primera met kaartjes voor musea en dergelijke (69), Dynamic Sports (47), bibliotheken (40), Joy4Life (22) en Top Intervention (18).