Lelystad Airport
Lelystad Airport ©maartenheijenk.nl

Gemeenteraad Dronten wil uitstel Vliegveld Lelystad tot 2023

Algemeen

DRONTEN - Alle fracties van de gemeenteraad van Dronten hebben een ‘brandbrief’ gestuurd naar de tweede kamer over vliegveld Lelystad. „De brief verzoekt om een opschorting van het geplande zakelijke en vakantie vliegverkeer op Luchthaven Lelystad tot na de nieuwe indeling van het luchtruim in 2023”, aldus initiatiefnemer GroenLinks op haar website.

GroenLinks vervolgt: „De brief stelt dat er de afgelopen tijd veel en terechte aandacht is geweest over de geplande aan- en uitvliegroutes van Luchthaven Lelystad over de provincies Gelderland en Overijssel. Het effect van de vliegroutes over de provincie Flevoland is echter nog schrijnender. Door gevaar voor interferentie met het vliegverkeer van Schiphol moeten vliegtuigen van en naar Luchthaven Lelystad op een hoogte van 600 meter over het Flevolands grondgebied vliegen.”

„Naast het uitstel vragen de fracties ook om de beperkingen voor Luchthaven Lelystad op te heffen waardoor vliegtuigen direct naar kruishoogte kunnen stijgen. Verder wordt aandacht gevraagd voor de Continuous Descent Approach waardoor aankomende vliegtuigen minder geluidoverlast veroorzaken.”

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 2 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 2 uur geleden
Afbeelding
Politie zoekt naar vermiste man in Roggebotzand 13 uur geleden