Odensehuis voor mensen met dementie en hersenfalen heeft hele ambitieuze plannen

Algemeen

DRONTEN - Het Odensehuis in Dronten is een ontmoetingsplaats voor mensen met hersenfalen en beginnende dementie. Het initiatief bestaat één jaar en heeft hele ambitieuze plannen.

Vorig jaar november startte het Odensehuis Flevoland met haar activiteiten in Dronten. De betrokkenen ontmoeten elkaar elke donderdagmiddag om half twee. Ook partners, familie, vrienden en bekenden zijn daarbij welkom. Tevens wil het Odensehuis een plaats bieden aan mantelzorgers wil het Odensehuis.

Ontspanning bieden

„Ontspanning bieden is het doel van deze bijeenkomsten. De deelnemers bepalen zelf de invulling van het programma”, aldus het Odensehuis, „De middag wordt begonnen met een kopje koffie of thee en het gesprek van de week, gevolgd door bewegen in de buitenlucht.”

Activiteiten waren dit jaar onder andere een bezoek aan een beeldententoonstelling, een boottocht, jeu-de-bouleswedstrijden en beschilderen van panelen voor de parkeerplaats van het Steenbergenplein in Dronten.

Informatiemiddagen

Het Odensehuis Flevoland te Dronten is in het eerste jaar flink gegroeid. Er wordt momenteel een stichting opgericht, er worden informatiemiddagen over beginnende dementie voorbereid en er wordt gewerkt aan meer naamsbekendheid.

Inmiddels is er een vaste groep bezoekers: „Maar er is plaats voor meer belangstellenden. Een indicatie is niet nodig.” Ook voor de groep vrijwilligers wordt gezocht naar aanvulling. Verder is het Odensehuis op zoek naar een sportdocent die op vrijwillige basis aangepaste oefeningen kan geven.

Aanmelden