Wilbert Leendertse
Wilbert Leendertse ©maartenheijenk.nl

Twee overwinningen voor ASVD Korfbal tijdens voorbereidingstoernooi

Sport

DRONTEN - De korfballers van ASVD hebben zaterdag twee oefenwedstrijden gespeeld in de voorbereiding op de zaalcompetitie. Tegen MIA uit Amersfoort wonnen de Drontenaren met 15-14 en tegen Telstar uit Hoevelaken met 28-14.

Voorafgaand aan het toernooi was er een clinic met meer dan honderd kinderen. Het duel tegen MIA was interessant. In de eerste helft moest ASVD nog wat wennen aan de zaal. Er waren weinig vloeiende combinaties en het schot liep nog niet echt lekker.

Schotklok

ASVD had nauwelijks moeite met de schotklok, waarmee dit seizoen wordt gespeeld. „Wij willen toch al in een hoog tempo spelen en snel tot kansen komen, dus dat is voor ons geen punt”, aldus coach Wilbert Leendertse.

In de tweede helft kwam ASVD veel gemakkelijker tot scoren. De afstandsschoten troffen uit alle rangen en standen doel en MIA had in deze fase even het nakijken. Toch richtte de ploeg uit Amersfoort zich weer op, waardoor het in de slotfase spannend werd. De Drontense formatie won uiteindelijk met 15-14.

Krachtsverschillen

In de tweede wedstrijd tegen Telstar waren de krachtsverschillen wat te groot. ASVD scoorde in dit potje wel heel gemakkelijk. Na het laatste fluitsignaal stond er een 28-14 op het scorebord.

Komend weekeinde speelt ASVD een toernooi in Nijverdal en dan moet men klaar zijn voor de competitie die op 11 november begint met een uitwedstrijd tegen Sparta Nijkerk.