Eendracht
Eendracht archieffoto

Harmonie Eendracht werkt aan jubileumconcert samen met 'diva' Karin Bloemen

Cultuur

DRONTEN - Harmonieorkest Eendracht bestaat 55 jaar en is druk bezig met de voorbereidingen voor een jubileumconcert op zaterdag 7 april. Die avond staat de muziekvereniging in De Meerpaal samen met theaterdiva Karin Bloemen.

„La Bloemen is een grande diva die echt àlles kan op het podium en die gekleed in de mooiste creaties garant staat voor een spetterend maar vooral origineel optreden”, aldus het harmonieorkest.

De enige diva

„De vrolijke en enthousiaste Karin - toch de enige diva die Nederland rijk is - is een kameleon in de beste zin van het woord. Karin brengt cabaret op een smaakvolle manier afgewisseld met herkenbaar muziekrepertoire. Vaak is zij een dancing diva, met opzwepende en dansbare muziek, een andere keer is zij een chique theaterdiva. Samen met Eendracht gaat zij in duet.”

Ook laat Eendracht zich deze avond van haar bekende kant zien met harmoniemuziek: van concertwerken van bekende componisten tot herkenbare muziek uit de film- en theaterwereld, zoals filmmuziek van Star Wars en een hitmedley uit de musical The Lion King.

Nieuw muziekstuk

Speciaal voor het 55ste verjaardag van Eendracht heeft de Nederlands bekendste componist Jacob de Haan een nieuw muziekstuk gecomponeerd. Het Drontense orkest brengt dit werk als eerste orkest ten gehore.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 4 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 4 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 5 uur geleden