Aat de Jonge
Aat de Jonge ©maartenheijenk.nl (archieffoto)

Burgemeester start charme-offensief rond inpikken van gemeentegrond

Algemeen

DRONTEN - Jarenlang heeft de gemeente Dronten niets gedaan tegen inwoners die gemeentegrond hadden ingepikt. Sinds enige tijd worden die mensen er alsnog op aangesproken. Dat leidt tot veel onbegrip en zelfs boosheid. Burgemeester Aat de Jonge is daarom begonnen met een charme-offensief. Hij gaat persoonlijk in gesprek met de 7 of 8 laatste probleemgevallen.

De fractie van Leefbaar Dronten maakte zich eerder deze maand zorgen over de laatste dossiers. „Waarom zijn mensen zo verschrikkelijk boos?”, wilde Kees Hermus weten, „Wat is er mis gegaan?”

De moeilijkste situaties

Na het opstappen van wethouder Dirk Minne Vis (CDA) heeft burgemeester Aat de Jonge het project ‘oneigenlijk grondgebruik’ ter hand genomen. Hij vertelt dat het om honderden dossiers gaat. Momenteel worden de laatste kwesties uit fase 1 afgehandeld. „En dat zijn de moeilijkste situaties”, erkent de burgemeester.

De Jonge heeft besloten deze 7 of 8 mensen persoonlijk te benaderen. Woensdag heeft hij de eerste gesprekken gevoerd. „Soms komen ze naar het gemeentehuis en anders ga ik bij de mensen op bezoek.”

Begrip voor elkaar

„Het levert interessante gesprekken op. Het zorgt er in ieder geval voor dat we meer begrip hebben voor elkaar, dat mensen zich gehoord voelen”, aldus de burgemeester.

Hij heeft er een goed gevoel over: „Het kan altijd zo zijn dat er een verschil van opvatting blijft, maar dan is het in ieder geval belangrijk dat we elkaar snappen.”

Verjaring

Het liefst wil De Jonge voorkomen dat bewoners en gemeente in een eindeloos juridisch gevecht verzeild raken. Daarom neemt hij ook de eigen rol van de gemeente nadrukkelijk onder de loep:

„In alle resterende dossiers speelt het begrip ‘verjaring’ een belangrijke rol. We willen geen valse hoop geven, maar we willen nog even kritisch naar onszelf kijken: hebben we alles goed gedaan?”

Oneigenlijk grondgebruik

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 16 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 16 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 16 uur geleden