Leren op het Kompas doe je op je eigen manier

maandag 30 oktober 2017 0:00

Sinds enkele jaren werkt Het Kompas met het onderwijsmodel VierKeerWijzer voor de wereldoriëntatie vakken. Donderdagavond 07 november presenteren onze kinderen de resultaten van een periode werken met VierKeerWijzer®. Ook woensdagmorgen 08 november - tijdens het Open Huis - zijn de resultaten te bewonderen.

VierKeerWijzer® is een vernieuwende werkwijze binnen het onderwijs die gebruik maakt van de talenten van kinderen en gebaseerd is op de ideeën van Meervoudige Intelligentie. Het doel is om de school een uitnodigende plek voor kinderen te maken, als een indoor speeltuin voor de geest, waarbij de leerkracht hen begeleidt in hun zoektocht naar kennis.

Mensen leren op verschillende manieren. De een leert door te doen, de ander moet het 'voor zich zien' en een derde persoon moet de informatie eerst voor zichzelf ordenen alvorens deze te kunnen begrijpen. Als wij kinderen in het onderwijs iets willen leren, als wij willen dat alle kinderen begrijpen en onthouden, zullen we met de verschillen tussen kinderen rekening moeten houden. Het is belangrijk om de verschillende manieren van leren te kennen, te weten welk kind op welke manier leert en we zullen moeten beschikken over vele manieren om de leerstof op een passende manier aan te bieden. Dat is de basis van VierKeerWijzer.

Laat u verrassen en bezoek onze projectavond VierKeerWijzer op donderdagavond 7 november tussen 18.30 - 19.45 uur.

Woensdagmorgen 8 november houden we weer Open Huis. Belangstellenden, buurtgenoten en nieuwe ouders zijn van harte welkom om vrijblijvend kennis te maken en sfeer te proeven. Het Open Huis is van 9.00 – 12.00 uur (Concourslaan 2).

U bent van harte welkom !