André Aasman
André Aasman ©maartenheijenk.nl (archieffoto)

André Aasman stopt na dit seizoen als voorzitter van Asv Dronten, en nu ècht

Sport

DRONTEN - Voorzitter André Aasman wilde eigenlijk 2,5 jaar geleden al terugtreden als voorzitter van voetbalvereniging Asv Dronten. De club kon toen geen opvolger vinden en Aasman besloot door te gaan. Na afloop van dit seizoen is het echter definitief: Aasman stopt ermee.

André Aasman heeft zijn medebestuursleden te kennen gegeven niet beschikbaar te zijn voor een nieuwe termijn. Om de vereniging ruimte te geven te zoeken naar een nieuwe voorzitter is hij bereid dit seizoen aan te blijven. De ledenvergadering moet daarvoor in december het licht op groen zetten.

Opdracht teruggegeven

Begin 2015 heeft een commissie ‘Goede Diensten’, bestaande uit Albert Bleijenberg, Hans Engelvaart en Bert Trompetter, gezocht naar een nieuwe voorzitter. Zij slaagden daar echter niet in en gaven de opdracht terug aan het bestuur.

Deze keer heeft Aasman lang getwijfeld over het aanvaarden van nog een termijn. „De keuze is op nee gevallen omdat ik meer tijd in mijn eigen bedrijf wil steken. Voorzitter zijn van de grootste voetbalvereniging van Dronten is een mooie, maar tijdrovende klus. Dit seizoen rond ik dan ook alleen de lopende zaken af.”

Gezonde financiële basis

De scheidende voorzitter constateert dat er de afgelopen zes jaar veel is gebeurd bij Asv Dronten. „Ik ben blij dat er sprake is van een gezonde financiële basis. We zijn qua accommodatie goed op orde.”

„Ook sportief gezien, zeker wanneer we naar ons eerste elftal kijken, is er veel gebeurd. Bij mijn aantreden speelden we tweede klasse. En nu, na zelfs een jaar in de hoofdklasse, spelen we veelal met zelf opgeleide jongens in de eerste klasse.”

Jeugd en meiden

„Ook in de breedte met onze vele jeugdteams zorgen we voor prestaties, maar vooral voor veel voetbalplezier”, vervolgt de voorzitter.

„De landelijke opmars van het vrouwen- en meisjesvoetbal is ook bij Asv Dronten terug te zien. Al voor de winst op het EK steeg het aantal vrouwelijke leden. Na een succesvolle meidenclinic in samenwerking met onze partnerclub PEC Zwolle zijn er nog meer meiden die voor Asv Dronten hebben gekozen.”

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 13 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 13 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 14 uur geleden