Reaal-trainer Carl Aventurin.
Reaal-trainer Carl Aventurin. Ā©maartenheijenk.nl

Reaal besluit vanavond over keeper: "In ieder geval niet de fysio"

Sport

DRONTEN - De grote vraag voorafgaand aan de derby tussen Reaal Dronten en Swift '64 is wie het doel van de thuisclub verdedigt. Vorige week in Hattem was dat nog de fysiotherapeut, maar dat is voor zaterdag uitgesloten. "Ik ga vanavond overleggen met wie we starten", zegt Reaal-trainer Carl Aventurin.

De coach heeft zelfs keuze. Eerste keeper Angelo Brink heeft zich de hele week niet op het trainingsveld laten zien, maar meldde wel dat hij fit genoeg is om te spelen. Aventurin weet echter niet of hij de goalie opstelt, want in Chayan van den Goorbergh heeft hij een alternatief. "Het is dus in ieder geval niet onze fysiotherapeut. Chayan speelt bij de JO19-junioren en komt uit Swifterbant. Dat zou een saillant detail zijn", weet Aventurin.

Otten niet fit

Reaal mist alleen Marc Otten, die niet fit genoeg is om te spelen. Verder heeft Aventurin, een beetje tot zijn eigen verbazing, bijna iedereen aan boord. "Dat had ik wel iets anders verwacht, dus dat is mooi. Marc kan helaas niet spelen en dat is jammer, want hij is een van de spelers met ervaring. Ik heb hem dit seizoen pas Ć©Ć©n keer in kunnen zetten, dat zegt wel voldoende."

De trainer heeft goede hoop dat zijn ploeg zaterdag eindelijk de eerste punten gaat pakken. "Het is een derby en zo leeft het ook binnen de groep. Ik hoop dat het iets extra's brengt, waardoor we van de hatelijke nul komen. Ik ben zeker niet sceptisch en verwacht dat we een reƫle kans maken op een goed resultaat. Het plan is klaar en ik heb er zin in", aldus Aventurin.

De wedstrijd tussen Reaal Dronten en Swift '64 begint zaterdag om 15.00 uur.

Volledig programma

14.30 uur Vroomshoopse Boys - asv Dronten

14.30 uur BAS - VEVO

15.00 uur Reaal Dronten - Swift '64

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 5 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 6 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 6 uur geleden