Driedorpentoernooi tennis

zaterdag 4 november 2017 0:00

DRONTEN / SWIFTERBANT / BIDDINGHUIZEN - De gezamenlijke tennisverenigingen in de gemeente Dronten houden begin november de vijfde editie van hun jaarlijkse Driedorpentoernooi. Nieuw is dat er dit jaar in Dronten en Biddinghuizen ook padel gespeeld kan worden.

Het toernooi wordt gespeeld in twee weekeinden en op alle drie tennisparken. In het eerste weekeinde zijn er wedstrijden op vrijdag en zaterdag in Dronten (3 en 4 november) en de zondag in Swifterbant (5 november).

De week erna begint het op vrijdag in Swifterbant (10 november). Zaterdag en zondag eindigt het toernooi in Biddinghuizen (11 en 12 november).

Startende tennissers

Er is dit jaar een aparte categorie voor startende tennissers. „Zo kunnen zij spelen tegen gelijkwaardige tegenstanders en is het een leuke gelegenheid om een keer op een ander park te tennissen”, aldus de organisatoren.

Ook nieuw is dat er bij ATC Dronten (zie video) en BAS (zie video) padel gespeeld kan worden. Padel is een mix van tennis en squash. „Dit is een mooie aanvulling op het tennistoernooi.”