Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Ook 'Vliegop Biddinghuizen’ doet mee aan actiedag op Lelystad Airport

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Ook de actiegroep Vliegop Biddinghuizen doet zaterdag (11 november) mee aan de actiedag tegen de uitbreidingsplannen van vliegveld Lelystad: „Wij roepen iedereen op om van 10 tot 12 uur naar het Aviodrome te komen.”

„De actie is één van de laatste mogelijkheden om te laten horen wat jij ervan vindt”, aldus Frank Pels van de actiegroep, „In het Aviodrome is op 11 november een voorlichtingsbijeenkomst over Lelystad Airport. Direct na de actie kun jij daar dus terecht bij alle hoofdrolspelers met jouw kritische vragen.”

Verschillende actiegroepen

De actie wordt georganiseerd door verschillende actiegroepen uit Flevoland, Gelderland, Friesland en Overijssel. De Tweede Kamerleden Suzanne Kröger (GroenLinks) en Cem Lacin (SP) hebben hun aanwezigheid aangekondigd.

Pels wijst erop dat de vakantievluchten op vliegveld Lelystad op 1 april 2019 van start moeten gaan: „Volgens de huidige plannen wordt er extreem lang zeer laag gevlogen. De geluidsoverlast blijkt veel groter te worden dan door het ministerie is voorgespiegeld.”

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 1 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 2 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 2 uur geleden