BAS Selectie Fotopagina/Gert Drent

Jesper Claassen helpt BAS met twee goals aan bekerstuntje

BIDDINGHUIZEN - BAS is er dinsdagavond in geslaagd om de tweede ronde van de districtsbeker te bereiken. De Biddinghuizenaren rekenden op eigen veld af met tweedeklasser Lelystad '67: 3-2. Jesper Claassen was met twee doelpunten goud waard voor zijn ploeg.

Lelystad moest dinsdag het spel maken en had alle problemen om de Biddinghuizense defensie te kraken. BAS speelde zelf de eerste kans bij elkaar, maar Walid el Achak had het vizier niet op scherp staan. Lelystad kreeg aan de andere kant ook wel een goede kans, maar het was BAS dat op voorsprong kwam. Een corner werd slim genomen en bij de eerste paal schoot Mark Schaap de bal kiezelhard binnen.

Claassen tweemaal

Het lukte BAS echter niet om de voorsprong vast te houden, want kort voor rust werd het gelijk. Wederom viel het doelpunt uit een corner. Na de rust bleef het spelbeeld hetzelfde, alleen waren de kansen schaars. Totdat Jesper Claassen over rechts doorbrak, zijn directe tegenstander voorbij ging en ietwat gelukkig scoorde.

Daarop liep Lelystad '67 meer en meer uit haar organisatie en daar maakte BAS andermaal gebruik van. Stefan Tolhoek ging er over links vandoor, trok de bal laag voor en opnieuw tekende Claassen voor een doelpunt: 3-1. Lelystad kwam uit een strafschop nog wel terug tot 3-2, maar kreeg het in de slotfase niet voor elkaar om een strafschoppenserie uit het vuur te slepen.