Winkelcentrum Suydersee is verboden voor honden.
Winkelcentrum Suydersee is verboden voor honden. ©maartenheijenk.nl

Stelling van de Week: Hondenbelasting volledig inzetten voor hondenbeleid

Gemeente

DRONTEN - De opbrengst van de hondenbelasting in de gemeente Dronten gaat in de grote pot. Veel hondeneigenaren vinden dat onterecht en zij stuurden ons suggesties voor de ‘Stelling van de Week’. De redactie heeft de volgende stelling uitgekozen en voorgelegd aan de politiek: „Hondenbelasting volledig inzetten voor hondenbeleid.”

Lezers kunnen via onze poll (tot woensdag 15 november) reageren op de stelling. Ook mag u ons een e-mail sturen als u een uitgebreider verhaal wilt vertellen. De politiek krijgt een week de tijd om haar standpunten te bepalen. Deze meningen verwerken wij volgende week in onze stemwijzer www.MijnStemhulp.nl.

285.000 euro

De hondenbelasting levert de gemeente Dronten jaarlijks 285.000 euro op. Het enige dat de gemeente terugdoet voor de honden en hun eigenaren is de publicatie van de hondenuitlaatkaart op de gemeentelijke website. Deze kaart wordt binnenkort geactualiseerd en daar komt ook een inspraakronde bij.

Verder is er in het verleden wel een proef gedaan met speciale vuilnisbakken voor hondenpoep, maar dit experiment heeft geen vervolg gekregen.

Wat vindt u?

Wat vindt u? Moet de opbrengst van de hondenbelasting voor 100% worden gebruikt voor hondenbeleid?

Of mogen de hondenbezitters best wat extra belasting betalen, bijvoorbeeld voor de overlast die niet-hondenbezitters van huisdieren ondervinden?

Hoe doet u mee?

Dossier gemeenteraadsverkiezingen

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 10 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 11 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 11 uur geleden