Zuiderzeezwemmers

Goud voor Lisanne Andeweg, Danique en Ilmar Stoop bij zwemwedstrijd in Zwolle

DRONTEN - Vijftien Zuiderzeezwemmers hebben zaterdag meegedaan aan een wedstrijd voor het KNZB-circuit in Zwolle. Het leverde acht medailles op, waaronder goud voor Lisanne Andeweg, Danique en Ilmar Stoop.

Verslag Zuiderzeezwemmers:

Jonge Zuiderzeezwemmers laten zich in de vroege ochtend uren inspireren, tijdens vrijeslag clinic van Topzwemmers ZPC Amersfoort. In de middag uren nam een enthousiaste groep zwemmers deel aan een gezellig en goed georganiseerde wedstrijd, waar acht medailles werden bemachtigd tijdens de finale races.

Zwemclinic

Vijf minioren/junioren zwemmers van ZZZ namen afgelopen zaterdag deel aan een zwem clinic in Amersfoort. ZPC Amersfoort is sinds enige jaren een KNZB Talentcentrum. Zij bieden zwemmers van verenigingen uit de regio de mogelijkheid om een aantal keren per jaar deel te nemen aan clinics die in het 50m wedstrijd bad in Amersfoort worden georganiseerd. Per keer wordt er aandacht besteed aan één zwemslag. Ook dit zwemseizoen organiseren ze weer een aantal zwem clinics die worden verzorgt door eigen topzwemmers.

De Drontense zwemmers hebben een top ochtend gehad en stonden voor dag en dauw, super enthousiast klaar bij het bad in Amersfoort om nieuwe dingen te leren en hun techniek te perfectioneren, zo werd tijdens deze eerste clinic de techniek van de borstcrawl onder de loep genomen.

KNZB-circuit in Zwolle

Behalve deze inspirerende clinic stond er ook nog een wedstrijd uit het KNZB Circuit op het programma, waar in totaal zes clubs met hun zwemmers aan de start verschenen. ZZZ was er vertegenwoordigd met 15 zwemmers, zij werden gecoacht door drie enthousiaste senioren zwemmers van de Drontense club, die zelf ook deelnamen aan de wedstrijd. Met elkaar maakten ze er een prachtige en betrokken middag van die leidde tot een aantal mooie prestaties.

De eerste finaleplaatsen werden behaald bij de dames op de 400m vrijeslag, Hilde Jonkman zwom een prachtig pr van 5.12.98 wat haar op deze afstand een 4de plaats opleverde bij de jeugd. Lisanne Andeweg die deze middag als coach fungeerde verscheen zelf ook aan de start op de 400m vrijeslag, ze zette een mooi tijd neer en was beslist tevreden met haar 4.45.57, dit was boven verwachting, een mooie opsteker voor het GK, wat de komende twee weekenden in Nijmegen zal plaats vinden.

Charlotte Brinkman wist zich naar een derde plaats te zwemmen op de 400m vrijeslag in een tijd van 5.35.35. Op de 200m rug zwom Ted Ruiter een pr van 2.30.48 en ook hij zou aan het eind van de wedstrijd mogen starten in de finales. Op de 200m wisselslag wisten zeven Zuiderzeezwemmers zich te plaatsen voor de finales.

Bij de jongste junioren meisjes was dat Myrthe Dam die met een pr van 3.07.77 als 2de aantikte en bij de dames waren dat Danique Stoop die met een tijd van 2.28.09 won, Dagmar Kruik die 3de werd in 2.47.93 en Leonie Nijenhuis die hier met een tijd van 2.48.83 4de werd. Bij de jongens junioren werd Yoren van Aalst 2de in 2.50.90 een pr en bij de jeugd ging de winst naar Ilmar Stoop in 2.29.18 vlak voor club genoot Ted Ruiter die een tijd van 2.30.19 neerzette.

33x bij de beste drie

Tijdens de overige programma nummers verscheen er ook menig maal een Zuiderzeezwemmer aan de start, hieronder volgen de hoogst geplaatsten op deze afstanden. Ilse Tonkens wist 4de te worden op de 50m vrijeslag in een tijd van 33.25, Hilde Jonkman won deze afstand in haar categorie in een pr van 29.32, Danique Stoop was het snelst bij de dames in 27.28 en Dagmar Kruik werd hier 2de in 28.56.

Op de 50m vlinder was Tom Reurink het snelst bij de jongste junioren in een prachtig pr van 39.47 dit was tevens de grootste verbetering geleverd door een Zuiderzee zwemmer tijdens deze wedstrijd. Ilmar Stoop werd op deze slag 2de bij de jeugd in een mooi pr van 28.52. Op de 100m rug zwom Hilde Jonkman zich weer bij de snelsten, ze tikte als 3de aan in 1.13.79. Yoren van Aalst werd 4de op de 100m school in een pr van 1.34.94.

Op de 50m school werd Myrthe Dam 3de in 46.87, Ilse Tonkens werd 3de in 43.48, Hilde Jonkman 2de in 40.60 en bij de dames werden op de 50m schoolslag de eerste vier plaatsen bezet door een zwemster van ZZZ, Danique Stoop zwom deze afstand in 34.32. Leonie Nijenhuis in 38.39, Dagmar Kruik in 38.42 en Irene Hanse sloot de rij in 41.32.

Op de 50m rug was er weer een prachtig pr voor Tom Reurink in een tijd van 41.58 waarmee hij het snelst was en Ted Ruiter werd bij de jeugd 3de in een tijd van 31.68. Danique Stoop won de 100m vlinderslag in 1.06.44 en Yoren van Aalst tikte als eerste aan op de 100m vrijeslag in een pr van 1.09.00.

Finales

Aan het eind van de wedstrijd vonden de 100m finales plaats, de zwemmers werden voorgesteld tijdens een opmars. Er werden aardig wat medailles bij elkaar gezwommen door ZZZ, deze gingen op de 100m vrijeslag naar; Hilde Jonkman die brons won in een pr van 1.04.01 en Lisanne Andeweg die de race won bij de senioren in een tijd van 1.03.80.

Op de 100m rug won Ted Ruiter zilver in 1.07.45. Op de 100m wisselslag was er zilver voor Myrthe Dam in 1.26.45 een geweldig pr, goud voor Danique Stoop in 1.07.09, brons voor Dagmar Kruik in 1.15.32, zilver voor Yoren van Aalst in een pr van 1.19.28 en goud voor Ilmar Stoop in 1.07.20.

Na haar clinic in de vroege ochtend uren wist Suzanne Vesseur toch nog knap te presteren op haar 50m vrijeslag (33.58) en school (47.78). Manon Smidt zwom een mooi pr op haar 50m school in 50.58.

Leonie Nijenhuis wist in de finale 100m wissel een mooie 4de plaats te bereiken in 1.18.48, Charlotte Brinkman werd in de 100m vrijeslag finale 4de in 1.10.01, ook op de 100m vlinder werd ze 4de dat deed ze in een tijd van 1.29.28. Voor Irene Hanse was er een 4de plaats op de 50m vrijeslag in 30.92 en ook Ilmar Stoop zwom zich naar een 4de plaats hij deed dat op de 50m rugslag in 32.22.

Vanwege veiligheid éénrichtingsverkeer op De Zoom, Binnendoor en De Poort 22 uur geleden
Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 22 uur geleden
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 23 uur geleden