Winkelcentrum Suydersee
Winkelcentrum Suydersee ©maartenheijenk.nl (archieffoto)

Extern bedrijf gaat voor gemeente Dronten een visie op de winkelcentra schrijven

Algemeen

DRONTEN - De gemeente Dronten gaat een extern bedrijf inhuren voor het schrijven van een detailhandelvisie. Er komen tijdens de totstandkoming van dat plan verschillende bijeenkomsten: „Zodat iedereen mee kan doen en mee kan denken.”

Dit meldde Sonja de Vries gisteravond namens de gemeente Dronten aan de bezoekers van de najaarsvergadering van Dorpsbelangen Biddinghuizen.

Bij het onderzoek worden ondernemers, vastgoedeigenaren en inwoners betrokken. Er worden plannen gemaakt voor de drie winkelcentra in Dronten (Suydersee, West en Zuid), de dorpscentra van Biddinghuizen en Swifterbant èn de overige detailhandelsvestigingen.

Dorpsbelangen

Sonja de Vries hoopt dat ook Dorpsbelangen in Biddinghuizen en Swifterbant meedoen in het maken van plannen: „Want het centrum in de dorpen dient naast het halen van de dagelijkse producten ook als ontmoetingsplaats."

De ambtenaar kondigt een ‘structurele overleggroep’ aan voor als het plan eenmaal is vastgesteld. In die groep moeten de winkelcentra en de ondernemersvereniging De Driehoek vertegenwoordigd zijn.

Nota detailhandel gemeente Dronten