Gemeenteraad: Ook Swifterbant moet overdekt ‘chillpoint’ voor de jeugd krijgen

Swifterbant

SWIFTERBANT - Op initiatief van Leefbaar Dronten gaat de gemeente Dronten onderzoeken wat de mogelijkheden zijn voor een ‘chillpoint’ voor de jeugd in Swifterbant. „Er ìs toch al een ontmoetingsplaats op De Greente. Is die weg?”, vroeg Ferdinand Zomerman (CDA). „Nee, die is buiten”, antwoordde Jan Ammerlaan (Leefbaar Dronten).

Er zijn in de gemeente Dronten drie goedbezochte ontmoetingsplekken voor de jeugd: chillpoint Meerpaal en West in Dronten en de JOP in Biddinghuizen (zie video). Zo’n ontmoetingsplek is er niet in Swifterbant.

Probleemgevallen in beeld

Jongerenwerkers van De Meerpaal zijn betrokken bij de bestaande ontmoetingsplekken. „Daardoor komen mogelijke probleemgevallen sneller in beeld en kan er effectief worden opgetreden”, constateerden de indieners van het voorstel.

Met het chillpoint in Swifterbant wil de raad voorkomen dat jongeren zich op ongewenste plekken ophouden en overlast veroorzaken. Wethouder Peter van Bergen zag het onderzoek wel zitten. Hij kreeg van de gemeenteraad de opdracht om vóór 1 februari de resultaten te presenteren.

Afbeelding
Rietweg acht weken in beide richtingen afgesloten 1 uur geleden
Koningsdag in Swifterbant.
Koningsweekend in Swifterbant: "Dit jaar voor 't eerst drie dagen feest" 22 uur geleden
Gemeenteraad Dronten.
Tien inwoners dienen plan in voor potje van 30.000 euro: "Dronten mooier maken" 23 uur geleden