Gert Buchner (archieffoto)

ASVD Zaalvoetbal klopt hekkensluiter Dynamo Lelystad met dank aan Kevin Dijkstra

LELYSTAD - Door een 1-5 overwinning bij Dynamo Lelystad zijn de zaalvoetballers van ASVD opgeklommen naar de vijfde plaats in de hoofdklasse F. De achterstand op koploper Morado bedraagt slechts één verliespuntje. Komende maandag is hetzelfde Morado de tegenstander in sporthal ’t Dok.

Dynamo begon vrijdag volle bak aan te vallen en ASVD kwam uit counters via Peter en Sander Zuidema al snel op 0-2. De Drontenaren bleven scherp en door Stefan Zuidema en keeper Kevin Dijkstra werd het 0-4.

Doelman

Hekkensluiter Dynamo kreeg behoorlijk wat kansen, maar Kevin Dijkstra keepte een geweldige wedstrijd. Op slag van rust maakte Serkan Sahinturk de 0-5.

Na rust zakte ASVD ver door de ondergrens. De ploeg kwam er in aanvallend opzicht niet aan te pas en gaf veel kansen weg. Het was dan ook een gelukje dat Kevin Dijkstra geweldig stond te keepen. Hij incasseerde slechts één tegentreffer: 1-5.