Afbeelding
Maja Eckhardt

Werk van dertien kunstenaars in Aeres Hogeschool en Bedrijvencentrum in Dronten

Cultuur

DRONTEN - In het Aeres Bedrijvencentrum en in de Aeres Hogeschool Dronten worden op zondagmiddag 19 november om twee uur exposities geopend van in totaal dertien kunstenaars. Wethouder Ton van Amerongen voert het woord en er is muziek van de Groningse troubadour Roelof van der Velde.

Stichting Kunstraad Dronten

De organiserende stichting Kunstraad Dronten schrijft het volgende over de exposerende kunstenaars:

Maja Eckhardt

Met het verstrijken van de tijd , kijkend naar de omgeving waarin ik leef , tracht ik sfeer, licht en kleur te vatten in dromerige schilderijen waarin men makkelijk meegenomen wordt en de verbeelding een eigen weg kan vinden. De kleine stillevens zijn in hun eenvoud dingen uit het dagelijkse leven die het verdienen een plekje te krijgen in een lijst.

Bertus Halfwerk

Het is tamelijk ingewikkeld de kunstwerken van mijn hand onder te brengen in een stijl of te vangen in betekenissen e.d. Technieken en materialen veranderen voortdurend. Om de een of andere reden komt het nogal voor dat de objecten of onderdelen daarvan op gebruiksvoorwerpen zijn gaan lijken. Het lijkt mij beter dit niet nader te verklaren, laat de fantasie zijn gang maar gaan.

Marike van Pagée

De camera is een geweldig medium om voor mij vast te leggen wat intrigeert, verwondert, fascineert. Een persoon, voorwerp, sfeerbeeld. Op de tentoonstelling laat ik vrij werk zien; een aantal portretten en foto’s van voorwerpen of situaties die ik vast wilde leggen. Sfeer en verstilling speelt een belangrijke rol voor mij. In dit samenkomen van werk is mooi te zien hoe de blik van de oudere generatie invloed heeft gehad op de manier van kijken en werken van de jongere generatie.

Roos van Pagée

Mijn figuratieve schilderijen zijn een uitdrukking van emoties die een vraag oproepen of een verrassing bieden. Het is een ontdekkingstocht naar de ruimte achter ‘het eerste gezicht’.

Lies Halfwerk

‘Ik neem je mee langs een serie collages en portretten die tot de verbeelding spreken. Werelden ontstaan onder mijn handen en zijn zelden conceptueel van aard. Gemengde technieken zorgen voor gelaagdheid en kleur. Los van esthetiek wil ik mijn eigenzinnigheid laten gelden in mijn werk en de kijker kunnen raken.’

Lammy Alons

Zij houdt van pure vormen die de essentie weergeven en een sterke zeggingskracht hebben. Zachtheid en rondingen fascineren haar evenals een mooi lijnenspel. Die facetten vind je dus veel terug in haar werk van steen, brons en hout. “Ik werk in mijn beelden met het onzegbare en toch aanwezige in het leven. Ze vertellen een verhaal. Beeldhouwen is spannend, verrassend maar vooral in essentie: Leven!“

Margriet Barends

is opgeleid aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Ze maakt beelden in brons, cortenstaal, kunststof en keramiek, tevens maakt ze schilderijen in olie- en acrylverf, pastels en tekeningen. Zonder twijfel is zij een veelzijdig kunstenaar.

Peter Bergenhenegouwen

De rode draad in zijn beelden is beweging. Motorisch, mechanisch, mentaal of perspectivisch. Vaak combinatie, soms figuratief in een abstracte installatie.

Joke Dekker

Rond 1989 kreeg klei bewust vat op haar. In het creatief centrum in Hardenberg is ze via allerlei creatieve vakken uitgekomen bij boetseren. Haar werk is voornamelijk figuratief en soms abstract. De zeer bewerkelijke stukken die ze maakt zijn vaak met mozaïek-structuren uitgewerkt in veelal felle kleuren.

Annemiek Laros

In de loop van de jaren heb ik mij ontwikkeld in het ontdekken van de wereld van vormgeving in steen, was, klei, brons en gips. Ik heb les gehad van een kunstenaars echtpaar in Nijmegen en zo ook de kneepjes van het vak ontwikkeld. Wat begon als een interesse is uitgegroeid tot een ware passie.

Joost Nijhof

werkt met name in steen, meestal marmer. Bijna al haar beelden hebben een ruw, oorspronkelijk stuk steen, ieder beeld is uniek. De beelden lijken zwaar en transparant tegelijk.‘Wanneer ik een nieuwe steen heb om een beeld uit te maken, kijk ik er eens rustig naar. Waar kan ik het beeld onthullen, waar mag licht komen en waar respecteer ik wat gesloten blijft, in alle schoonheid die er al is?’

Jos Out

‘Mijn werk is blijvend onderzoekend. Het kunstzinnig scheppen begint met aftasten. Welk materiaal ga ik gebruiken en wat heb ik te vertellen. Hoeveel ruimte biedt een steen? Beeldhouwen is vormgeven door materiaal te verwijderen. Iets dat is weggehakt kan niet meer worden teruggehaald, in die zin is beeldhouwen confronterend, elke handeling heeft consequenties’.

Anne Steen

De natuur is steeds haar grote passie geweest en dat uit zich in diverse werken, soms enkel met klei, maar dikwijls in combinatie met andere materialen zoals glas, hout, metaal of polyester. Soms neemt ze de natuur als inspiratiebron en speelt ze met de een of andere vorm uit de natuur, waarvan er ontelbare te vinden zijn.

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 8 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 8 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 9 uur geleden