Swift’64 doet het opvallend goed in stadion Woudestein: „Een leuke belevenis”

Sport

ROTTERDAM - „Überhaupt een leuke belevenis”, zegt trainer Patrick Posthuma over het optreden van Swift’64 in stadion Woudestein. Er werd uiteindelijk met 2-1 verloren van de A1 van eredivisieclub Excelsior.

De wedstrijd was georganiseerd nadat Swift’64-speler Kees ten Cate met het bedrijf CSC Sport uit Zeewolde een kunstgrasveld had neergelegd op het complex van Excelsior. Ten Cate regelde het dat hij met zijn eigen cluppie in het stadion mocht aantreden. De derdeklasser koppelde er een teamuitje aan.

Dave van Mook

Swift kwam tien minuten voor rust met 1-0 achter. ‘Good old’ Dave van Mook maakte in de tweede helft de gelijkmaker en kort voor tijd besliste Excelsior de wedstrijd: 2-1.

Excelsior speelde in een hoog tempo en probeerde alles voetballend op te lossen. „Wij hebben daar een goede organisatie tegenover gezet en vanuit de counter gevoetbald. Daarmee hebben we een paar knappe kansen gecreëerd”, zag Posthuma.

Menno Seinen

Keeper Menno Seinen zorgde ervoor dat het tot kort voor tijd nog beide kanten op kon. „Zij begonnen wel steeds meer te drukken, want verliezen van een derdeklasser… dat kan natuurlijk niet. Een paar minuten voor tijd of misschien zelfs in blessuretijd scoorden zij de 2-1", aldus de trainer, „Maar we hebben leuk mee kunnen voetballen."

Posthuma kijkt al uit naar de thuiswedstrijd van komende zaterdag tegen Olympia’28: „Die hebben gewonnen van Dronten en hebben zelfvertrouwen. Maar dat hebben wij ook, dus dat wordt een mooie clash.”

In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 1 uur geleden
Afbeelding
Politie zoekt naar vermiste man in Roggebotzand 13 uur geleden
Afbeelding uit het rapport van de Randstedelijke Rekenkamer.
Provincie valt weinig te verwijten rond onenigheid Windpark Hanze en omwonenden 17 uur geleden