Afbeelding
De Wingerd

De Wingerd doet na 45 jaar nog steeds mee aan Sint Maartenactie van AFOS

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - De Wingerd doet al 45 jaar mee aan de Sint Maartenactie van AFOS. In de beginjaren deden veel scholen in de gemeente Dronten mee aan deze actie van de ontwikkelingshulporganisatie. Na al die jaren is de katholieke basisschool uit Biddinghuizen de enige overgeblevene.

AFOS is opgericht in 1968 en bestaat volgend jaar 50 jaar. Sinds 1972 organiseert de stichting haar Sint Maartenactie. ā€žHet initiatief om je - naar het voorbeeld van Sint Maarten - in te zetten voor kinderen die het minder getroffen hebben in deze wereld, kwam van de schoolkinderen in Biddinghuizenā€, aldus AFOS.

In Afrikaanse kleren

ā€žOok dit jaar werden leden van het bestuur van AFOS weer gastvrij ontvangen door de leerkrachten van De Wingerdā€, vervolgt de stichting. Verkleed in Afrikaanse kleren gaven zij informatie aan de groepen 6, 7 en 8 over het lopende project in het droge noorden van Burkina Faso.

ā€žDe kinderen luisterden met grote aandacht naar het verhaal terwijl ze via een powerpointpresentatie de beelden zagenā€, aldus AFOS, ā€žVeel projecten in diverse ontwikkelingslanden hebben in de loop der jaren een bijdrage ontvangen door de inzet van schoolkinderen. De leerlingen van De Wingerd doen al 45 jaar mee!ā€

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 19 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 19 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 20 uur geleden