Een drukte van belang bij de tafel van Chiara Dal Zennaro.
Een drukte van belang bij de tafel van Chiara Dal Zennaro. ©maartenheijenk.nl

Chiara is populair in haar stand aan de Redepassage: „Héél druk en héél koud”

Algemeen

DRONTEN - Chiara Dal Zennaro zat zaterdag achter een tafel aan de Redepassage. Het winkelend publiek kon bij haar de volle spaarkaarten van de Suydersee Shopper Weken inruilen voor een boodschappentas. „Het is héél druk en héél koud”, lacht ze.

„Vorige week hebben we de zeshonderd gehaald en vandaag zitten we al op vierhonderd", vertelt Chiara, „En het is nog geen twee uur, dus het loopt lekker door.”

Iedereen kan zegels sparen

De shopperweken worden gehouden in de aanloop naar Sinterklaas. „Iedereen kan zegels sparen bij bijna elke winkel in Dronten”, legt Chiara uit, „Bij de eerste volle spaarkaart kun je bij mij een boodschappentas ophalen. En elke week loten we er tien mensen uit die een tweede tas kunnen ophalen, maar dan vol met boodschappen.”

Niet alleen de eerste volle spaarkaart kan worden verzilverd, ook het inleveren van de volgende kaarten is interessant: „Die kun je in de bussen gooien, die overal in het winkelcentrum staan, en daarmee kun je dit jaar èn heel 2018 prijzen winnen.”

Verbinding leggen

Op de boodschappentassen staat een afbeelding van een fossiel van een vis. „We leggen hiermee de verbinding tussen de rijke geschiedenis en het ontstaan van Dronten en het moderne en veelzijdige centrum van nu”, aldus het winkelcentrum.