BAS Selectie Fotopagina/Gert Drent

BAS krabbelt langzaam omhoog na overwinning in Elburg

BIDDINGHUIZEN - In de derde klasse C heeft BAS zaterdagmiddag afgerekend met ESC. De Biddinghuizenaren hadden lang nodig om de thuisploeg definitief van zich af te zetten, maar wonnen verdiend met 2-4. Door die zege klom BAS naar een vijfde plaats.

BAS kwam in Elburg prima uit de startblokken en stond binnen tien minuten, via Jesper Claassen, op voorsprong. Kort voor rust werd die marge door een treffer van Stefan Tolhoek verdubbeld, maar net daarna kwam ESC terug in de wedstrijd. Raoul Jessurun benutte, na een overtreding van Rudo Timmerman, een strafschop.

Na de rust bleef het spannend, al tilde BAS de marge wel snel naar twee. David van Dijk besloot maar eens uit te halen en via-via vloog de bal binnen. Toch was ook dat niet voldoende om aan alle spanning een einde te maken, want door een goal van Marco de Vries was het rap alweer 2-3. Wim de Vries kreeg kort daarna zijn tweede gele kaart en dat hielp BAS in het zadel. In overtal moest BAS wel aan de bak, maar door een goal van invaller Walid el Achak werd de wedstrijd beslist: 2-4.

In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 2 uur geleden