Klaas Huisman

Klaas' kijk op Voetbal: Reaal Dronten - Hatto Heim 0-3

Een strijdvaardig, gedreven en hardwerkend Reaal Dronten blijft in de hoek zitten waar de klappen vallen en gaat zeer onfortuinlijk met 0-3 onderuit tegen Hatto Heim.

In een gelijkopgaande eerste helft creeerde Reaal Dronten een optisch veldoverwicht en kwamen de Duivels met passie en vuur goed voor de dag. De nummer twee Hatto Heim had de grootste moeite om het spel te maken en konden de taaie en stugge Reaalisten lange tijd niet hun wil op leggen.

Nadat Hatto Heim uit een dode spelmoment via een rake kopbal van Michel Koridon op voorsprong kwam waren de rapen gaar en trokken de dappere Reaalisten met de moed der wanhoop ten strijde. In een rommelige tweede helft eiste vooral de scheidsrechter een hoofdrol voor zich op door met gele kaarten te gaan strooien en de trainer van Reaal weg te sturen.

Een wedstrijdverslag over het hopeloze en radeloze gevecht van Don Quichotte tegen de verwoestende eruptie aan de voet van de duivelsheuvel.

Reaal Dronten

Martin Hoogendoorn, Bret Eijkelboom, Remco Drenth, Stefan Yu, Stefan Wermers, Azad Abdullah (75e Marc Otten), Giovanni Wegman, Danny Mol, Adil Elmorabit, Mo Elmorabit (70e Sedrion Isidora) en Jeremy Santana (60e Newzad Abdullah).
Wissels: Marc Otten, Newzad Abdullah, Sedrion Isidora, Branko Huiberts en Lesley Pankl.
Geblesseerd: Mark de Ridder en Angelo Brink.
Gele kaarten: Martin Hoogendoorn, Mo Elmorabit, Adil Elmorabit, Giovanni Wegman, Remco Drenth en Newzad Abdullah.
Rode kaart: Trainer Carl Aventurin.
Trainers: Carl Aventurin en Martin Hoogendoorn.
Teammanager: Richard Mol
Verzorger: Dorian van Garderen
Assistent scheidsrechter: Arno van 't Hul ©DeDrontenaar.nl

Hatto Heim

Django van der Landen, Gerben van der Worp, Laurens Admiraal, Michel Koridon (Joep van Apeldoorn), Sander Nijkamp, Niels van der Velde, Elnathan van Dijk, Patrick Mensink, Maarten Teuben, Twan van Rijssen (Peter Sikkema) en Christiaan de Vries.
Wissels: Ruben Bouwhuis, Joep van Apeldoorn, Peter Sikkema en doelman Brian Mensink.
Gele kaart: Niels van der Velde.
Technische staf: Erwin Brem, Bert Hoogland en Hendri Rekers.
Verzorger: Simone Harmsen en Dick Heideveld.
Overige staf: Albert Kraan en Gradus Dijkman.

De scheidsrechter: Dhr.E. Hogeweide
Toeschouwers: 58

Nieuwe gezichten

De vaste doelman van Reaal Dronten leek op de weg terug, maar helaas raakte Angelo Brink op de training opnieuw geblesseerd en was er weer een acuut keepersprobleem.De nood was zo hoog dat de assistenttrainer good old Martin Hoogendoorn weer van stal werd gehaald om tussen de palen te staan.

Vorig seizoen moest Martin Hoogendoorn wegens een ernstige knieblessure zijn loopbaan beeindigen en vandaag hield iedereen zijn hart vast of zijn oude versleten knieen het zouden houden, maar De Beer van de Munten ontpopte zich deze wedstrijd als man of the match.

Ook opvallend was de terugkeer in de basis van middenvelder Azad Abdullah die na enkele roerige weken weer zijn opwachting mocht maken. Helaas kon trainer Carl Aventurin deze wedstrijd geen beroep doen op verdediger Mark de Ridder die nog steeds last heeft van een blessure.

Teamspirit

Vlak voor de aftrap kregen de diehard supporters kippenvel en koude rillingen toen de spelers van Reaal Dronten doodstil rond de middencirkel de armen om elkaar heen sloegen. Er werd geen woord gezegd, maar de blikken in de ogen zeiden genoeg en ondanks de rode lantaarn is de teamspirit nog steeds springlevend bij dit tot op het bot getergde team.

De rood zwarte duivels steunen elkaar door dik en dun en zijn vastbesloten om iedere wedstrijd met hart en ziel voor elkaar te knokken om nog iets van dit seizoen te maken.Trainer Carl Aventurin valt niet te benijden maar deze energieke en gedreven coach heeft de rode lantaarn nu de oorlog verklaard.

Enerverende eerste helft

In een gelijkopgaande eerste helft creeerden de Reaalisten een optisch veldoverwicht en kon het via Danny Mol en Jeremy Santana plaagstoojes uitdelen. Tot aan de 20e minuut werd Hatto Heim teruggedrongen en op eigen helft vastgezet, maar echte grote kansen deden zich niet voor.

In de beginfase kreeg Reaal Dronten via Danny Mol twee corners op rij te nemen waarbij de doelman van Hatto Heim er niet goed uitzag, maar niemand wist van de wanorde te profiteren. Een snelle actie tussen de broertjes Mo en Adil Emorabit had een beter lot verdiend, maar de voorzet van Mo Elmorabit kwam net aan bij Danny Mol.

In de 25e minuut diende zich de eerste echte serieuze kans aan voor Reaal Dronten toen Remco Drenth en Stefan Wermers elkaar wisten te vinden. Met zijn uitschuifbare benen probeerde Stefan Wermers de Hattemer doelman te verschalken die met de nodige moeite redding bracht.

Voorsprong Hatto Heim

Aan de andere kant kon Hatto Heim hier weinig tegenoverstellen want de nummer twee had de grootste moeite om hun niveau te halen. Ondanks het slordige en rommelige spelbeeld kropen de Hattemers gestaag uit hun schulp en kwamen de eerste kleine kansjes voor het slimme en uitgekookte Hatto Heim.

Uit een afgeslagen corner kwam de afvallende bal voor de voeten van Hatto Heimer Twan van Rijssen, maar doelman Martin Hoogendoorn greep goed in. Kort hierop vond ook topscorer Maarten Teuben de doelman van Reaal op zijn weg.

In de 28e minuut kwam Hatto Heim uit een dode spelmoment totaal onverwachts op een 0-1 voorsprong. Een indraaiende vrije trap van Christiaan de Vries belandde op het hoofd van de inkomende Michel Koridon die fraai tegendraads raak kopte voor de 0-1 voorsprong voor Hatto Heim.

Strijdvaardig

De Reaalisten lieten het hier niet bij zitten en trokken vol goede moed ten aanval waarbij Adil Elmorabit en Giovanni Wegman door de Hattemer doelman Django van der Landen werden gestuit. Bij een actie van Adil Elmorabit leek er hands te worden gemaakt in het Hattemer strafschopgebied, maar de scheidsrechter liet doorspelen.

Met passie en vuur trokken de duivels ten strijde, maar het middenveld haperde en in de snelle counter kwam ook Hatto Heim er drie keer gevaarlijk uit. Bij een misverstand in de Reaal verdediging kwamen de duivels goed waarna er een doelpunt van Hatto Heim wegens hands werd afgekeurd.

Tot tweemaal moest de Beer van de Munten in actie komen om de Hattemer aanvallers Maarten Teuben en Twan van Rijssen van het scoren te houden. Met een 0-1 voorsprong voor Hatto Heim gingen we rusten.

Rommelige tweede helft

Beide teams hanteerden in een rommelige tweede helft veelvuldig de lange bal en vergaten te voetballen. Er was veel strijd, inzet en passie op het veld te zien, maar van verzorgd voetbal was geen sprake meer. De mouwen werden opgestroopt en er ontstond een veldslag op het middenveld waarbij er pittige felle duels werden uitgevochten.

Gaandeweg kreeg Hatto Heim meer grip op deze wedstrijd waarbij Reaal doelman Martin Hoogendoorn drie keer in actie moest komen. In de 65e minuut kwamen de Reaalisten er razendsnel uit en glipte Mo Elmorabit op volle snelheid door de Hattemer verdediging, maar diens voorzet kwam net niet aan bij Danny Mol. Even later verdween een inzet van Danny Mol rakelings naast het doel.

Omzettingen

Trainer Carl Aventurin bracht met Newzad Abdullah en Sedrion Isidora voor de leeggespeelde Jeremy Santana en Mo Elmorabit nieuwe frisse spelers in het team.

Er volgden wat omzettingen waardoor Reaal meer aanvallend ging spelen en risico's ging nemen om een gelijkmaker te forceren. Later zou ook nog Marc Otten in het team komen voor de moegestreden balvirtuoos Azad Abdullah.

Mokerslag

Tot aan de 75e minuut mochten de Reaalisten hopen en hing de gelijkmaker hing in de lucht of plotseling viel het doek en was deze wedstrijd definitief beslist. Hier ging een onoplettend moment in de Reaal verdediging aan vooraf waarbij er niet goed werd doorgeschoven en teruggeschakeld.

Het was Hatto Heim topscorer Maarten Teuben die van de chaos profiteerde door met een rake diagonale schuiver via binnenkant paal doelman Martin Hoogendoorn te passeren voor de 0-2 voor Hatto Heim. Plotseling waren de rapen gaar en raakten in het heetst van de strijd de gemoederen verhit.

Geflatteerd en onnodig

In de slotfase had Hatto Heim alles onder controle en viel in de 85e minuut ook nog de uiterst dubieuze 0-3 voor de Hattemers.Bij een snelle uitbraak over de rechterflank werd een Hatto Heim aanvaller in stelling gebracht die door de Reaal doelman leek te worden gestuit.

Er werd een overduidelijke overtreding op doelman Martin Hoogendoorn gemaakt, maar de scheidsrechter vond van niet waarop Hatto Heimer Maarten Teuben met een simpele intikker de geflatteerde 0-3 voor Hatto Heim op het scorebord zette. De frustaties en irritaties kwamen bovendrijven en heel even sloeg de vlam in de pan waarop ook nog de Reaal doelman een gele kaart kreeg.

In de absolute slotfase was er nog een kans voor Newzad Abdullah, maar ook de eretreffer was Reaal niet meer gegund.

Hoofdrol voor de scheidsrechter

In de eerste helft was er weinig aan te merken op scheidsrechter Hogewiede die keurig zijn zaakjes onder controle leek te hebben. Bij harde charges en spijkerharde overtredingen greep de scheidsrechter goed in, maar gaandeweg in de tweede helft was deze scheidsrechter de weg helemaal kwijt en regende het ineens gele kaarten.

In het heetst van de strijd wordt er weleens wat gezegd in het veld en dan is het de kunst om de sfeer en de belangen goed aan te voelen. Een scheidsrechter moet ook de teleurstellingen goed aanvoelen en dan niet meteen voor niets met kaarten gaan strooien.

Bij elk wissewasje kregen de Reaal spelers nu een gele kaart voorgeschoteld waardoor nu ook Reaal trainer Carl Aventurin heel netjes en fatsoenlijk verhaal kwam halen om zijn team in bescherming te nemen. Dit werd de trainer niet in dank afgenomen waardoor hij met een direct rode kaart achter de afrastering moest plaatsnemen.

De assistent scheidsrechter van Reaal Arno van 't Hul zag het allemaal met lede ogen aan en legde uit protest zijn vlag op de grond.

De Beer van de Munten

Hij heeft versleten knieen en zijn botten kraken en doen gigantisch pijn. Was het verstandig om onder de lat te gaan staan? zijn vrouw Maaike kon het niet langer aanzien en maakte zich grote zorgen. Toch stond good old Martin Hoogendoorn als vanouds te keepen en was zijn fanatieke ruige stem weer overal op De Munten overduidelijk te horen.De Beer van de Munten groeide uit tot Man of the Match!

Bij Hatto Heim scoorde Maarten Teuben twee doelpunten en was deze aanvaller altijd gevaarlijk voor het doel te vinden.

Derde klasse

Het wordt nu met de week pijnlijk duidelijk dat dit Reaal moeite heeft met het niveau van de derde klasse. Dit team is van goede wil en altijd supergemotiveerd, maar het ontbreekt aan kwaliteit, voetbalgochme en een stukje geluk wat men niet kan afdwingen.

Tegenstander Hatto Heim kan veel beter en haalde vandaag bij verre zijn niveau niet, maar had net iets meer souplesse en routine in huis om de drie punten veilig over de streep te trekken. Het gaat een loodzware missie worden voor de mannen van trainer Carl Aventurin, maar opvallend is de teamspirit en saamhorigheid wat dit team op de been houdt!

Dit seizoen is een keiharde leerschool voor Reaal Dronten waar men later dan weer de vruchten van kan plukken. De toekomst zal het leren!

Hatto Heim greep naast de periodetitel want stadgenoot vv Hattem won met 4-1 van DSV'61 en pakte vandaag de eerste periode, maar Hatto Heim en Swift'64 zijn regelrechte titelkandidaten.