Astronaut André Kuipers door 500 kinderen als popster onthaald in Dronten
Astronaut André Kuipers door 500 kinderen als popster onthaald in Dronten Sander van der Kolk

Astronaut André Kuipers door 500 kinderen als popster onthaald in Dronten

Algemeen

DRONTEN - „Zo’n 500 kinderen onthaalden André Kuipers met een enthousiasme alsof een popster het podium in de Meerpaal op kwam. Hun enthousiasme was terecht: zo’n anderhalf uur hield de astronaut hun onverdeelde aandacht vast.”

De Regieraad Techniek Flevoland is enthousiast over het bezoek dat André Kuipers vrijdag aan Dronten bracht. „Met de verhalen en filmpjes over zijn ruimtereis liet hij samen met Sander Koenen op speelse manier het belang van techniek zien. Hij ging ook enthousiast in op diverse vragen die de kinderen van tevoren hadden ingestuurd”, aldus de regieraad

Golfslag uit Swifterbant

In het middagprogramma maakten de kinderen kennis met wetenschap en techniek via een show van Mad Science. Studenten van de Universiteit Twenten namen de kinderen mee op een ‘ontdekkingsreis’. Daarbij waren er allerlei proefjes. Een wedstrijd waarbij de kinderen torens moesten bouwen werd gewonnen door katholieke basisschool De Golfslag uit Swifterbant.

Voor de juffen en meesters was er een workshop van Nicole van Aar, hogeschooldocent natuur & techniek aan de Pabo in Zwolle.