De mogelijke woningbouwlocaties in Swifterbant
De mogelijke woningbouwlocaties in Swifterbant swifterbantgroeit.nl

Swifterbant kan woensdagmiddag meepraten over veertien woningbouwlocaties

Swifterbant

SWIFTERBANT - De werkgroep Swifterbant Groeit houdt woensdagmiddag om half vijf een bijeenkomst in De Hoeksteen, waar inwoners van het dorp kunnen meepraten over de keuze uit dertien woningbouwlocaties. Ook via de website en Facebookpagina van de werkgroep kan er worden ingesproken.

In 2015 is een poging van Dorpsbelangen Swifterbant om te komen tot nieuwe woningbouwlocaties gestrand door een slechte communicatie met de inwoners van het dorp. Daarop heeft de gemeente Dronten dit voorjaar de werkgroep Swifterbant Groeit in het leven geroepen, die een nieuwe poging moest wagen.

De in deze zomer al aangekondigde website van Swifterbant Groeit is de afgelopen week online gegaan. Op de site staan de veertien locaties aangegeven, waar volgens de werkgroep in de toekomst mogelijk woningbouw kan plaatsvinden.

Vóór de jaarwisseling

Inwoners van het dorp worden uitgenodigd om mee te praten over de uiteindelijke keuze. Dat moet snel gebeuren, want Swifterbant Groeit wil nog vóór de jaarwisseling een advies geven aan het gemeentebestuur.

Afbeelding
UWV: "Grote vraag naar automonteurs in "Flevoland 3 uur geleden
Tulpenloop
Agenda zaterdag: Tulpenloop, Aldi, badminton, voetbal, Spinvis, Maris Sonores 3 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 4 uur geleden