Roy Koffijberg
Roy Koffijberg archieffoto

Net geen brons voor Shoganai-judoka’s Iris Iwema en Roy Koffijberg in Den Haag

DRONTEN - Op The Hague Grand Prix Judo hebben Roy Koffijberg en Iris Iwema van Shoganai Judo Dronten net naast een podiumplaats gegrepen. Beide judoka’s eindigden als vijfde op dit wereld oernooi. Bas Koffijberg werd in de tweede ronde uitgeschakeld.

Op de openingsdag eindigde debutant Roy Koffijberg (-60 kilogram) als beste Nederlander op de vijfde plaats. Na een vrijloot won Roy zijn eerste wedstrijd van Iraniër Rashnonezhad met twee wazari’s. De Brit McKenzie bleek een ijzersterke tegenstander in de poulefinale en Roy kreeg vier wazari’s tegen.

In de herkansing pakte Roy de Rus Gadzhiev in de golden score met een wazari. In de strijd om brons moest Roy na 15 seconden het onderspit delven voor Dashdavaa uit Mongolië.

„Ik had een goede pakking en voelde me goed”, reageerde Koffijberg na afloop van deze partij, „Tijdens het inzetten van de worp had ik in het begin geen idee dat het zo zou aflopen. Ik heb een goede dag gehad, jammer om het zo te eindigen.”

Bas Koffijberg

Bas Koffijberg (-60 kilogram), de oudere broer van Roy, kwam de judoka uit Mongolië al eerder in het toernooi tegen en werd er in de tweede ronde door uitgeschakeld. Eerder in het toernooi won Bas zijn eerste partij met wazari van Isaac Croes uit Aruba.

Iris Iwema

In de gewichtsklasse -63 kilogram was de kersverse Nederlands kampioene senioren, Iris Iwema de derde Nederlandse judoka die de halve finale bereikte. Dit deed ze met winst, respectievelijk wazari en wazari/ippon, tegen Puche uit Spanje en Poliakova uit Rusland.

De 29-jarige Britse Alice Schlesinger, nummer 11 op wereldranglijst, was vervolgens te sterk voor Iwema. De strijd om het brons tegen de Canadese Stefanie Tremblay eindigde in het nadeel van Iris Iwema. Toch een mooie vijfde plaats.

Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 6 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 7 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 7 uur geleden