Stelling van de Week | Voor- en tegenstanders vuurwerkverbod aardig in evenwicht

Algemeen

DRONTEN - „Vuurwerk hoort er bij”, is de reactie van veel lezers op onze Stelling van de Week. Op Facebook kregen wij veel reacties van voorstanders van vuurwerk rond de jaarwisseling. In onze poll waren voor- en tegenstanders van een vuurwerkverbod aardig in evenwicht.

Onze Stelling van de Week met het oog op de komende gemeenteraadsverkiezingen luidt: „Rond de jaarwisseling alleen vuurwerk op centrale locaties, de rest van de gemeente vuurwerkvrij.”

Optreden

Veel van de inwoners die vóór het afsteken van vuurwerk rond de jaarwisseling zijn, vragen ook om handhaving. Zij vinden met name dat er moet worden opgetreden tegen het gebruik van illegaal knalvuurwerk. „Op het illegale knalvuurwerk zouden hogere straffen en boetes moeten staan”, schrijft een liefhebber van siervuurwerk.

Ook wordt er aandacht gevraagd voor honden en voor het opruimen van vuurwerkafval. „Het opruimen zou wel wat strenger aangepakt mogen worden, al zou ik niet weten hoe”, reageert een lezer. In een reactie wordt gewezen op de jaarlijkse actie van de gemeente Dronten, waarbij er één euro wort betaald voor iedere ingeleverde zak met vuurwerkafval (zie video).

Inbrekers

Eén lezer wijst erop dat het centraal afsteken van vuurwerk kan leiden tot uitgestorven buurten: „Inbrekers kunnen hun gang gaan.”

„Het zou maar een saaie boel worden om 00.00 uur”, zo vat een lezer de mening van velen samen. „Ik steek het zelf niet af maar ik vind dat het wel bij oud en nieuw hoort. En ik zou het alleen zo fijn vinden als ik mijn hondje om een uur of elf ‘s avonds nog even fatsoenlijk uit kon laten.”

Stelling van de Week

Rond de jaarwisseling alleen vuurwerk op centrale locaties, de rest van de gemeente vuurwerkvrij

Helemaal eens37%
Eens9%
Neutraal4%
Oneens8%
Helemaal oneens42%
Onze internetpoll is geen wetenschappelijk verantwoorde steekproef, het geeft slechts een indicatie van de meningen van de lezers.
.

MijnStemhulp.nl

.


Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 10 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 10 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 11 uur geleden