Wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten)
Wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten) © Eelco Lindhout

Dronten gaat zèlf toenemende uitkeringsfraude proberen op te sporen

Gemeente

DRONTEN - De gemeente Dronten constateert dat het aantal gevallen van uitkeringsfraude toeneemt. B en W kiezen ervoor om de opsporing als gemeente zelf op te pakken. Daarom wordt het lidmaatschap van een samenwerkingsverband van gemeenten opgezegd.

Dronten maakt sinds veertien jaar voor de sociale recherche deel uit van een samenwerking met gemeenten in de regio Zwolle. Daarvoor betaalt de gemeente jaarlijks 85.000 euro.

Ontevreden

Wethouder Peter van Bergen is ontevreden over de opbrengst. Er zijn daarover gesprekken gevoerd, maar de wethouder constateert dat er geen verbetering is. Hij maakt niemand verwijten, maar stelt de gemeenteraad wel voor om het lidmaatschap op te zeggen.

De gemeente heeft dit jaar zelf al extra opsporingsambtenaren ingezet en gaat dat volgend jaar waarschijnlijk ook weer doen. Over de oplossing op langere termijn nemen B en W begin 2018 een beslissing: „Òf we nemen structureel extra mensen aan, of sluiten ons aan bij een samenwerkingsverband in Flevoland of een combinatie van beide.”

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 21 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 22 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 22 uur geleden