BAS Selectie Fotopagina/Gert Drent

BAS heeft in derby geen kind aan Reaal Dronten en wint ruim

BIDDINGHUIZEN - BAS is zaterdagmiddag op duidelijke wijze winnaar geworden van de derby tegen Reaal Dronten. De Biddinghuizenaren liepen voor de rust al uit naar een 3-0 voorsprong en wonnen uiteindelijk met 4-0.

Goed was het zaterdag allemaal niet, maar het was wel duidelijk dat BAS een maatje te groot was. De thuisploeg opende via een strafschop van Mark Schaap al snel de score en daarna kreeg het kansen op meer. Schaap verscheen alleen voor de keeper, Walid el Achak kon nog een keer schieten, maar beide troffen geen doel.

Reaal zette daar wel twee prima kansen tegenover, maar onder andere Marc Otten kon het niet verzilveren. Voor de rust verdween alle spanning uit de derby. Eerst tikte Jesper Claassen op aangeven van Stefan Tolhoek de 2-0 binnen en daarna was Schaap wederom trefzeker. Hij omspeelde keeper Hoogendoorn en schoot simpel raak: 3-0.

Beauty van Tolhoek

Na de rust kreeg Reaal een goede kans om nog enigzins terug in de wedstrijd te komen. Een strafschop werd echter gekeerd door Jorrit Doorman, die BAS-goalie Sander Westdijk verving. Uiteindelijk zorgde Stefan Tolhoek voor het hoogtepunt van de middag, door op voortreffelijke wijze de eindstand op het bord te zetten: 4-0