De bakkers van Tietema met de bekroonde producten.
De bakkers van Tietema met de bekroonde producten. eigen foto

Speculaashart en kransbrood van Bakkerij Tietema met goud bekroond: „Mooie bevestiging"

Algemeen

DRONTEN - Bakkerij Tietema is met goud bekroond voor haar opgemaakte speculaashart voor de Sinterklaas en het kransbrood voor de kerstdagen. Dat gebeurde na een strenge kwaliteitskeuring door het Nederlands Bakkerij Centrum in Wageningen.

Vorig jaar werd de speculaasbrok met goud bekroond. Dit jaar deed de bakkerij met vestigingen in Biddinghuizen, Swifterbant en Dronten met twee andere producten mee. „We zijn blij verrast dat we opnieuw de bevestiging krijgen dat onze producten voldoen aan strenge kwaliteitseisen en zich onderscheiden van andere producten”, reageert Michiel Tietema.

Zestig jaar geleden

Bakkerij Tietema bestaat sinds 1883. Zestig jaar geleden werden er voor het eerst in de bakkerij in Oldemarkt opgemaakte speculaashartjes gemaakt. „Dit recept is meeverhuisd naar de polder en we maken het na al die jaren nog steeds op dezelfde wijze”, legt Tietema uit.

„De speculaasbrok, die vorig jaar met goud bekroond werd, is de basis. Deze wordt overgoten met heerlijke fondant en afgewerkt met crème met leuke sinterklaasversieringen.”

Amandelspijs

Het kransbrood heeft een kortere historie: „Naast onze traditionele kerststol heeft dit kransbrood een nieuwe uitstraling. Het brood wordt gevlochten en het overheerlijke ambachtelijke amandelspijs zit door het gehele brood verwerkt.”

Bakkerij Tietema is enorm trots op deze behaalde resultaten. Michiel: „Het is een mooie bevestiging dat we naast onze authentieke familieproducten ook nieuwe producten hebben die geliefd zijn bij de klant.”