Manon Bakker
Manon Bakker

Manon Bakker gaat voor Belgische ploeg rijden: „Alles goed geregeld”

Sport

SWIFTERBANT - Manon Bakker maakt volgend seizoen de overstap naar de Belgische ploeg Experza-Foodlogix. De 18-jarige veldrijdster uit Swifterbant rijdt nu nog voor Mijn Bad-Liv/Giant. Zaterdag eindigde ze als 32ste bij de wereldbekerwedstrijd in Zeven (Duitsland).

Waarom ga je naar Experza-Foodlogix?
Manon Bakker: „Vooral omdat Experza een beter wegprogramma heeft dan Mijn Bad. Daardoor kan ik me daar denk ik beter voorbereiden op de cross. Een tweede belangrijke reden is dat Thalita de Jong ook naar Experza gaat. Zij is oud-wereldkampioen en heeft veel ervaring. Daar kan ik mee optrekken en ik denk veel van haar te kunnen leren. En daarnaast is bij deze ploeg alles gewoon goed geregeld.”

Ga je ook verhuizen naar België of doe je het gewoon vanuit Swifterbant?
„Nee hoor, ik blijf gewoon in Swifterbant wonen. In dat opzicht verandert er niets.”

Je seizoen is tot nu toe nog niet om over naar huis te schrijven.
„Dat klopt. Ik ben in de zomer aangereden en daarbij heb ik een hersenschudding opgelopen. Daarna heb ik te veel uren gemaakt en ben ik licht overtraind geraakt. Daardoor ben ik dit cross-seizoen erg aan het sukkelen geweest. De ene wedstrijd ging het wel, de andere juist helemaal niet. Mijn lichaam was gewoon nog niet hersteld.”

Hoe gaat het nu met je?
„Het is gelukkig aan de beterende hand, het gaat langzaam de goede kant op. De uitslagen zijn nog niet waarop ik gehoopt had, maar voorlopig ben ik al blij dat er vooruitgang in zit.”

Wat zijn de doelstellingen voor de rest van het seizoen?
„Eigenlijk niks. Ik bekijk het per wedstrijd. Ik hoop in de top vijftig van de UCI-ranking te blijven staan, want dan ben je automatisch geselecteerd voor de wereldbekerwedstrijden. Voor de rest is het gewoon zien hoe mijn lichaam het volhoudt.”

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 9 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 10 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 10 uur geleden