Redepassage.
Redepassage. Ā©maartenheijenk.nl (archieffoto)

B en W geven nog geen duidelijkheid over cameratoezicht in Redepassage

Algemeen

DRONTEN - De fractie van GroenLinks heeft in augustus kritische vragen gesteld over het cameratoezicht in de Redepassage. B en W hebben die vragen inmiddels beantwoord, maar laten in het midden of de ondernemers zich wel of niet aan de wettelijke regels houden.

Paul Vermast (GroenLinks) constateerde deze zomer dat de cameraā€™s 24 uur per dag aan staan. Hij vroeg zich af of daarover goede afspraken zijn gemaakt en of het mag: ā€žHet is een zwaar middel, waar strenge regels voor zijn, want het betekent ook iets voor je privacy.ā€

Gericht op privƩ-eigendommen

In de beantwoording schrijven B en W dat er geen toestemming is gegeven voor deze camerabewaking. Dit is ook niet nodig als cameraā€™s op privĆ©-eigendommen staan gericht. Het betekent dat de cameraā€™s in de Redepassage dusdanig moeten zijn afgesteld, dat zo min mogelijk van de openbare ruimte in beeld komt.

Of dat in de Redepassage inderdaad het geval is, wordt uit de beantwoording van B en W niet duidelijk. Ook Paul Vermast kan er niet uit opmaken of de situatie aan de Redepassage wel of niet legaal is.

Donderdag in gemeenteraad

Komende donderdag staat het onderwerp op de agenda voor de raadsvergadering. Vermast: ā€žHet enige heldere antwoord dat ik heb gekregen is, dat de Redepassage weliswaar afsluitbaar is, maar wel degelijk tot de openbare weg hoort. Voor de rest zal ik donderdag vragen wat het college er nu werkelijk van vindt en wat ze gaan doen.ā€

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 16 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 16 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 17 uur geleden